verze pro tisk

Tipy na víkend 15.7. - 17.7.2011

Tipy na víkend 15.7. - 17.7.2011

Večerní akci tentokrát doporučuji uspořádat na náměstí, nikoliv klasicky v zakouřeném lokálu. Znovu po roce se v Plzni v rámci festivalu Bohemia Jazz Fest představí to nejlepší, co na současném jazzovém hudebním nebi září. A že to nebe je opravdovým nebem v celé své světové velikosti a kráse Vám na plzeňském náměstí dokáže dánská zpěvačka s mimořádným talentem Caecilie Norby, z Norska Vás o kráse jazzu přijede přesvědčit norská diva se svou skupinou, ze které srší skvělá nálada – Inger Marie Gundersen Group. Teplokrevný jazzový zážitek Vám přinese držitel Grammy, klavírista původem z Peru a jeho skupina – Danilo Perez Trio, a z nedalekého Německa Vás pohltí jazzové nebe podle projektu světově uznávaného kytaristy – Helmut Kagerer´s Organic Constellation.

Zámek Nebílovy

Zámek Nebílovy zase láká všechny milovníky divadla, i ty, kteří se nechají zlákat především open air divadlem, na víkendová představení uváděná v rámci Nebílovského divadelního léta. Páteční Nebílovskou scénu obsadí komedie milostného trojúhelníku Nebyla to Pátá, byla to Devátá v režii Jiřího Menzela, a přesvědčí Vás o tom, že i v takovém okoukaném námětu se dá najít stále něco překvapujícího. Do hlediště lákají i známé tváře herců Josefa Cardy, Jany Švandové a Rudolfa Hrušínského. V sobotu je pak na scéně vystřídají Simona Postlerová, Jan Čenský, Naďa Konvalinková a další v komedii Herci jsou unaveni.

Zámecké historické slavnosti

Víkendový výlet pak můžete směřovat na některou z následujících akcí:

Zámek v Boru u Tachova pořádá Zámecké historické slavnosti, v rámci kterých vystoupí na 5 skupin historického šermu, 4 skupiny historických tanců, hudci středověkých písní, fakír, orientální tanečnice a hroznýš:) Prostě – žádní troškaři, že :) Zahanbit se nenechají ani na zámku v Červeném poříčí, kde slaví 400 let od jeho založení. Uvidíte (a uslyšíte hlavně) mušketýrskou skupinu, výkon práva útrpného, ležení z 30. leté války a na koňském povoze Vás svezou na nedaleký zámek Švihov.

Stodská pouť

Jestli byste radši spíš něco novodobějšího, zajeďte do Stoda – celý víkend tam bude probíhat tradiční Stodská pouť. Takže klobásku, pivečko, lízátko, žužu, kolotoč a pak Vás chci vidět :))

Kolo a kultura

Poslední pozvánka se bude týkat především vášnivých cyklistů. V Centru Bavaria Bohemia je do 28. srpna prezentován projekt Kolo a kultura, v rámci které se budete moci seznámit se všemi česko-německými cyklostezkami. Rozhodně tuto návštěvu vykonejte, protože česko-německé cyklostezky jsou krásné, vhodné i pro méně zdatné cyklisty, dostanete spoustu prospektů a informací a nakonec uvidíte, že určitě vyrazíte:).

Takže přeji pohodový víkend plný zábavy nebo klidu nebo čeho chcete!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!