verze pro tisk

Tipy na víkend 10. - 12.9.2010

Tipy na víkend 10. - 12.9.2010

Utíká to jako blázen a máme tu zase víkend. Další v dlouhé řadě podzimních víkendů, které nás teď čekají. Na ven už to zrovna není, ale stejně venkovní akce pořád letí a rozhodně je z čeho vybírat.

Tento víkend se ukáže, že Plzeň vyhrála HMK 2015 naprosto oprávněně, protože to bude žít všude:) V sobotu již od 10:00 se můžete jít podívat do Proluky, kde až do 18:00 hodin bude probíhat koncertování různých skupin v rámci již čtvrtého ročníku Festivalu. Protože hlavním účelem je propagace mladých lidí s hendikepem, uslyšíte nejen hudebníky zdravé. Od 19:30 se pak akce přesune do Anděla. No a na co se těšit? například na vokální mužské kvinteto Hlasoplet nebo bezvadné Trabandy, v Andělu to pak rozjede například skupina hendikepovaných – Vega, která má úžasný ohlas.

Netradiční plavidla na Radbuze

Pokud si budete chtít v sobotu odpočinout od muziky, a budete chtít vidět něco netradičního (i když každoročně se opakujícího), vyrazte se podívat k jezu u Mráčku. Bude tam totiž vrcholit jízda netradičních plavidel. Startuje se pod jezem v Doudlevcích a všechno, co jen trochu připomíná nějakou bárku, se bude pokoušet, pokud možno suchou nohou, během tří hodin dosáhnout cíle – jezu u Mráčku. Výherci získají zájezd za 10 000,- takže předpokládám, že snaha vyhrát se v podobě, toho co popluje rozhodně odrazí.

Husité u Plazy

Sobotní program můžete dále vylepšit i návštěvou amfíku za Plazou, kde se od pátku do neděle bude obléhat a bojovat. Usídlí se tam totiž Husité, a pokusí se během víkendu už po čtvrté dobít Plzeň (když už se jim to nepovedlo v roce 1421, 1427 ani 1431:)) K válečné vřavě i poklidnému ležené zahraje například Strašlivá podívaná, v pauzách mezi pleněním zatančí krásné tanečnice, a my se k tomu můžeme pěkně najíst a opít:)

Tublatanka slaví v Nepálu 25 let!

Sobotní večer bude stát za to i v Nepomuku, který bude hostit Tublatanku, Metallicu revival či Arakain. Tublatanka, slovenská legenda, s sebou přiveze své nové album a návštěvníkům jej náležitě představí, dle slov skupiny by jím měli být skalní fanoušci nadšení:)

Farmářské trhy

Na závěr ještě pozvánka na tradiční Farmářské trhy, které se díky své oblíbenosti rozrostli o nové prodejce a také o velikost prodejní plochy. A protože tento víkend je hlavně na Moravě ve znamení vinobraní, pozvánka na vinný západ Čech směřuje ji do Kláštera v Kladrubech, kde proběhnou v sobotu Slavnosti vína.

Přeji tedy pěknou zábavu!


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!