verze pro tisk

Tipy na víkend 19. - 21. 11. 2010

Tipy na víkend 19. - 21. 11. 2010

Tak je tu zase víkend. Vypadá to, že většina lidí pomalu tráví volné chvíle na nákupech vánočních dárků. Po pracovním týdenním maratonu ale zahoďte všechny stresy a přijměte například některý z těchto tipů.

Ozvěny Mezipater

Od čtvrtka do soboty probíhají v Měšťanské Besedě „Ozvěny Mezipater“. Jde o ozvěny festivalu Mezipatra, který se zabývá homosexuální tematikou (a je už dávno v prachu, páč se už konal v Praze a ještě někde asi před 14ti dny), a to v podobě filmů, výstav, hudby,… V rámci Ozvěn uvede Beseda v pátek a v sobotu krátké filmy, na něž bude navazovat celovečerní film. V rámci Ozvěn pak proběhne i scénické čtení hry Marka Ravenhilla „Shoping and Fucking“. Už název napovídá, že hra je obrazem většiny naší mladé „inteligentní“ společnosti, která i když má představy o lásce, je nakonec krutá a bezcitná.

Ozvěny zakončí Painting Queer Night od 22.00 v Měšťanské Besedě. Zábavu rozjedou DJ´s Queer Karma a Mau, QJ Sparkling (předchozích pět slov pro mě byla španělská ves), a zábavu udrží skupina Drag Addicts s kabaretní gender show.

Koho zajímá divadlo, ale na druhou stranu se nebrání ani „tanečnímu umění ulice“ Nechť navštíví v sobotu a neděli Komorní divadlo. V rámci akce „Street in opera“ uvidíte jedinečné spojení obou, na první pohled naprosto odlišných žánrů, a to v podání Dance 2XS, Break Beat, Beat Up a United Pilsen.

Nedělní večer můžete věnovat taky jen jedné osobě – např. Joe Robinsonovi, tenhle mladý talent pochází z Austrálie - je vítězem Austrálie má talent roku 2008. Najedná se ovšem o nějakou uměle nalezenou vypiplanou televizní hvězdičku, ale o vyzrálého mladého kytaristu, který hraje pouze vlastní písně. (Navíc prý ovládá nějaký těžký způsob hry na kytaru, co z něj dělá umělce o to váženějšího)

Dny řecké kuchyně

Nakonec chuťovka v podobě Dnů řecké kuchyně, která od pátku do neděle bude probíhat v Plaze. Nejen, že ochutnáte řecké speciality, ale i například řeckou hudbu a tradiční tance. A když už jsme u jídla, vždy je třeba to doladit nějakou dobrou tekutinou, a tenhle týden je týdnem výborného francouzského vína. Beaujaulais Nouveau je pojmem, a proto si ho nenechte ujít ani vy, a zajděte na něj například do Potrefené Husy, El Cid Corso, Zeke Sushi Baru nebo Angus steak Housu.

Mějte víkend plný chutí (nejen alkoholu), vůní (nejen cigaret) a zážitků (nejen hospodských)!!


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 2x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!