verze pro tisk

Tipy na víkend 25. - 27. února 2011

Tipy na víkend 25. - 27. února 2011

Tak už by ta zima mohla skončit, co? Už ani lyžovat pořádně na čem není, aspoň se to proslýchá, pokud ovšem nejste milovníci vodního lyžování :). Předpověď je zimní ještě tak 14 dní, takže jediné co můžeme dělat je...

Například jít se se zimou rozloučit (nebo jí spíš vypudit) v neděli ke škole na Vinicích. Odtud půjde masopustní průvod směrem k ZOO. Na statku Lüftnerka pak můžete zkouknout nějaké ty tradiční zvyky, co se s tímto obdobím pojí a v průvodu pokračovat přes Kilometrovku ke Kalikovskému mlýnu. A protože celou dobu jde o průvod masek, a celou dobu byla přítomna i Morana, tak u Kalikovskéhjo mlýna se se vším zkoncuje. Morana skončí ve vodě, a účastníci průvodu se můžou odmaskovat a vyrazit na náměstí(třeba s nějakou cenou za dokonalé maskování), kde se kolem čtvrté budou pojídat koblihy na čas.

Japonský hudba v podání mistrů

Přicházejícím jarem se nechali inspirovat i japonští hudební mistři, resp. mistr a mistrině, Kifu Mitsuhashi a Kanehisha Chikako. V malém sálu Měšťanské Besedy Vám v pátek ukáží, jak se hraje na tradiční japonské nástroje koto a shakuhashi. To první je 6 – 20 strunný nástroj, na který se hraje speciálním trsátkem, to druhé pak flétna, která se až do 19. století používala jako meditační nástroj. Rozhodně si toto vystoupení nenechte tedy ujít, pokud se alespoň trochu zajímáte o japonskou kulturu.

V Měšťanské Besedě se můžete jít v neděli dále kulturně vyžít, a to na koncert Evy Pilarové. Nebudou opomenuty staré trháky, ale můžete se těšit i na nějaké to moderno:).

Vracíme se k pátku. To můžete zavítat do House of Blues , kde vystoupí Šárka Rezková se svou novou skupinou Paul McCountry Band. Bude to premiérový koncert, tak se můžete přesvědčit, jestli nová skupina tuhle zdatnou country písničkářku podpoří a celkovou tvorbu vylepší. (A je jasný, že to bude úplně nejvíc nejlepší, protože jinak by toho nešli, že jo:).)

No a pokud nejste zrovna milovníci „kotlíkaření“, tak můžete vyrazit do Buena Vista Clubu , kde to pojede teda o 180 °C jiným směrem. A já vím, že kopírovat se nemá, ale o prostě Supercroo potřebuje řádné uvedení a představení, a co se bude tenhle večer dít, excelentně vyjádřili BVC:

„Jejich živé shows jsou plné zvláštní chemie, zvráceného humoru a krystalického rapu. Běžně dochází ke spontánním freestylům a navíc Hugo má v záloze nové věci, které zazněly třeba na křtu PSH v Praze. Určitě na nějakou dojde i v Plzni! Díky sólovým projektům společně skoro nekoncertují, takže vidět je live patří k unikátním zážitkům! Navíc právě díky sólovým ambicím mají v záloze prakticky nekonečný repertoár. Nejnašláplejší mejdan široko daleko odkrývá další jméno! Bude jím stálice českého rapu Jay Diesel! Můžete si ho pamatovat jako Kunnyho z freestyle battlů a skupiny D.Real.C, se kterou se objevil i na legendární kompilaci Lyrik Derby. Nebo jako sólo rappera s krutými mixtapes, aktuální deskou Deset a megahitem Moje Ex. Nebo jste ho objevili díky klipu Můj boj s produkcí DJe Wiche? Něžné pohlaví si určitě vzpomene na klip a hlavně silný track Ženy. Jay Diesel má hodně poloh a všechny uvidíte live už 25. února v Buena Vista Clubu! Spolu s Jayem dorazí i jeden z nejlepších českých DJs - DJ Maztah, takže se připrav na zatraceně živou show MC + DJ!“

Takže ať už se rozhodnete pro jakýkoliv styl, ať se víkend povede, a do nového pracovního týdne vstoupíte s úsměvem!


Hodnocení

Hodnocení: 1 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

InPwN5W9sx

neděle, 7. srpen 2016
09:42

Kewl you should come up with that. Exenllect!


posted by: InPwN5W9sx (jgh7pdlqn(a)outlook.com) [Odpovědět]