verze pro tisk

Tipy na víkend 18. - 20. března 2011

Tipy na víkend 18. - 20. března 2011

Tak co? Už to na Vás taky skočilo? Co? No ten bacil! Kolem mě všichni kašlou a smrkají a bolí je hlava a mají záněty dutin, no prostě hrůza. A na mě to skočilo dneska, takže já mám plán na víkend jasný :) Kdo se však cítí jako rybička, případně hodlá nějaký malý zdravotní nedostatek přepít, pak hurá do šumu!

Mohli bychom začít trochu jemněji, přece jenom po pracovním týdnu kdekdo nemá náladu na veliké juchání. Vybrala jsem jako tip na večer divadelní hru B.O.T.A, která se hraje v Divadle Dialog od 19.00. Jde o kriminální komedii divadla MAEBH, autorkou her tohoto amatérského divadla je Oldřiška Ciprová. O jejím talentu není sporu, vždyť v lednu 2010 na přehlídce amatérských divadel "KARLÍNSKÉ JEVIŠTĚ" v Praze jí bylo uděleno lektorský sborem ocenění za autorství právě hry B.O.T.A. a herecký výkon v roli Sandry! Dokonce v lednu 2010 mělo dojít k filmovému převedení této hry. Je evidentní, že tohle si prostě nesmíte nechat ujít!!

Mezinárodnímu dni vody

Sobotní den bude nejspíš vcelku mokrý a nic moc teplý, takže buď to vydržíte v posteli, nikterak inovativně půjdete do kina, ale taky můžete zavítat na Denisovo nábřeží do Povodí Vltavy. Je tam totiž k Mezinárodnímu dni vody připraven program pro návštěvníky, sestávající se z prohlídky laboratoře s odborným výkladem a přednášky na aktuální témata jako např. Mlýnská strouha, Hracholusky, záplavy a tak. Jo a nezapomeňte s sebou vzít nějakou vodu. Nejlépe tedy vodu, kterou pijete, a u které byste chtěli udělat částečný rozbor zaměřený na množství dusitanů a uhličitanů.

Koncerty a kultura

Bez ohledu na zjištěnou kvalitu vody, to můžete jít večer zapít (ten víkend třeba, a asi nejspíš pivem:)). Buena Vista Club láká tento večer na koncert skupin Lety Mimo a Ill Fish. Vcelku se stylově doplňující, a dost známé skupiny Vás určitě nabijí alespoň trochou energie a určitě Vám hudba vlije s energií do těla i radost ze života.

No ale v sobotu taky můžete zažít něco zcela výjimečného, co už třeba taky nikdy nezažijete! (ne že by koncert výš uvedených kapel nebyl výjimečný) V KD Inwest totiž v rámci svého turné vystoupí legendární skupina SMOKIE! Nebudu tu psát názvy nejznámějších písní, protože to mnohým nic neřekne (snad jen Hungry Eyes, což trklo i mě), ale dodnes se jejich písničky hrají v rádiích. Tahle britská skupina je na scéně již 44 let, vydala přes dvě desítky alb a prodala miliony nosičů. Jejich glam rock ovlivnil tvorbu mnohých mladších kolegů. Je to skvělá hudba, poslouchatelná, melodická, má mozek i srdce. Prostě na tohle jděte!!

Začíná festival Jeden svět

Tak a nakonec neděle, to se nic neděje, kromě zahájení již 13. ročníku festivalu Jeden svět. Který mimochodem neprobíhá jen v Plzni, ale třeba i v Brně a Praze a kdovíkde ještě. V Plzni tedy začne 20. března a bude probíhat až do 26. března. Letošní třináctý ročník otevírá otázku občanské angažovanosti, a v rámci tématu Cesty ke svobodě bude v kině Beseda ke zhlédnutí film z běloruského prostředí „tajného hraní“ Svobodné jeviště. Hudebně se můžete jít vyžít na koncert Plastic People of the Universe, kteří tento věnují k nedožitým šedesátinám Milana Hlavsy, spoluzakladatele skupiny. Koncert se nazván účelně – Vzpomínka na Mejlu.

Ať už si nakonec naplánujete víkend jakkoliv, rozhodně si ho užijte dle Vašich představ!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!