verze pro tisk

Tipy na víkend 8.4.2011 - 10.4.2011

Tipy na víkend 8.4.2011 - 10.4.2011

Tak co s dalším krásným víkendem?? Sice už je to venku fajn, ale pro vyžití na čerstvém vzduchu si asi budete muset s programem vystačit zatím sami. Přece jenom ryze venkovní akcičky jsou ještě před námi, těšte se třeba na Majáles.

Mogul Rallye Šumava

Jo, ale přece jen něco – Mogul Rallye Šumava!! Již tradiční český automobilový závod u nás, který startuje v Klatovech, kde také druhý den končí se tento rok jede již po 46.! Trasa měří přes 560 km (proto návrat až druhý den) a vede i přes část Šumavy (zřejmé z názvuJ) Startuje se v pátek po 16. hodině a zúčastní se na 50 posádek!

Festival arabské kultury

Než se přesuneme k tradičním večerním juchavým akcím, tak ještě jedna pozvánka trochu jinak – do restaurace Simsalabim. V rámci Festivalu arabské kultury tu můžete v sobotu ochutnat na 20 tradičních jídel z arabského světa. Ta se budou podávat formou švédského stolu a v ceně je i ukázka některé jejich přípravy. No a zadarmo to tedy nebude, budete muset vydat kolem 250 Kč, ale myslím, že to za to bude stát (když toho sníte dostJ)

Šeříkovka

Tak a jdeme na klubíky. V pátek navštivte rozhodně KD Šeříkovou . Vystoupí tam Krausberry a Hudba Praha. Hudba Praha, pokračovatelka skupiny Jasná Páka, která vznikla v roce 1981. Ve své době byla Jasná Páka novou vlnou ve stojatých hudebních českých vodách. Svým novátorským stylem pub-rocku a punku s prvky rythm and blues se stala nejen objevem těch let, ale také se dostala na seznam zakázaných skupin. Hudba Praha vznikla v těch letech jako skupina „jiná“, ale bylo to přesně to ono, co fanoučci chtěli (skupina se prostě rozhodla zákaz tvorby přečůratJ). Tvorba Hudby Praha je neustále živá. Pro své staré fanoušky představuje lásku na celý život, pro nové pak příjemnou protiváhu dnešnímu popovému stylu.

No a ti, kteří by na tenhle koncert nevyrazili kvůli výše uvedenému, rozhodně ať dorazí kvůli Krausberry. Chraplavý chytlavý a nezapomenutelný hlas zakladatele a zpěváka Martina Krause Vás rozhodně dostane! Ani jejich historie není krátká, kapela byla založena v roce 1984, když Martin odešel ze skupiny Bluesberry. Do dnešních dnů vybrousili svůj hrdrockový a bluesrockový styl k dokonalosti!

MC Mlýn

Tak to jsem se rozepsala, a teď tedy stručněji. Takže dále v pátek něco pro milovníky jazzu, trochu ujetého hodně improvizovaného jazzu v podání Laco Desciho a jeho skupiny Celula New York. Kde? V MC Mlýn . Že Vám to jméno něco říká? Ne náhodou! Laco je totiž jeden z nejnezapomenutelnějších jazzových performerů ( hraje na trumpetku) na světě. Rozhodně se před ničím nezastaví - jeho improvizace je naprosto bezbřehá a bezprostřední. Jo a je ze SlovenskaJ.

Zach´s Pub

V sobotní večer zve všechny, co se budou potulovat po městě, do svého lůna Zach´s Pub na irskou hudbu v podání pražské Unreel. Co je na téhle formaci zvláštního kromě toho, že českých skupin s irskou tvorbou se moc nevyskytuje, ještě zvláštního? Že jeden její člen hraje na tradiční irský buben – bodhrán! Takže zážitek bude opravdu autentický, jako v Irsku!

Měšťanská Beseda

A posledním tipem chci upozornit na hru, která je už stoprocentně vyprodaná, takže to je spíš pro info do budoucna. V Měšťanské Besedě můžete smíchy probrečet Cavemana! Kdo tohle neviděl, tak tomu neuvěří, aneb jak jeden chlap dokáže přesně vystihnout podstatu vztahu mezi ženou a mužem, a to nejen v průběhu staletí, ale i v různých situacích. A je na to fakt úplně sám, a co tam všechno dělá!!! Takže snad příště.

A Vy si užijte víkend, třeba i jinak, ale hlavně ať to frčí!!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Beny

pátek, 8. duben 2011
22:57

Beny

Rallye Šumava byla zrušena kvůli smrtelné nehodě v 2. erzetě.


posted by: Beny (rbeny(a)seznam.cz) [Odpovědět]