verze pro tisk

Tipy na víkend 15. - 17.4.2011

Tipy na víkend 15. - 17.4.2011

Tak to by mě tedy zajímalo, jak bude o víkendu. Protože pořadatelé zvou už pomalu ven, mohlo by se to trochu umoudřit. A kam tedy můžete vyrazit?

Turistika

V pátek zve Klub českých turistů na Aprílovou noční dvacítku. Pro Plzeňáky start u ZUŠ U Jam na Košutce mezi 18.00 a 20.00. Určitě mnoho lidí nenapadne vyrazit si na nějakou procházku po setmění. Kam bysme taky chodili, že jo?! Maximálně do hospody:) Pořadatelé Vám v tomto případě usnadní rozhodování kam se vydat – můžete si vybrat ze značených tras 6, 10, 15 nebo 20 km, ale baterku si budete muset vzít vlastní, a možná radši dvě, páč po tmě by to asi nebylo ono a nemuseli byste pak trefit do té hospody:)

Něco pro motorkáře

Další venkovní akce se bude konat v sobotu v NC Olympia. Protože už začala motorkářská sezona, NC Olympia zve nejen praktikující milovníky rychlých kol na již pravidelnou Moto show, v rámci které Vám předvedou své kousky freestyloví mistři Ondřej Záruba, Zdeněk Fusek a František Máca, a svojí rampu zde bude mít i pouze jedenáctiletý borec Matěj Česák. Mimo to se můžete těšit i na trialovou show Mirka Lisého, ukázky záchranářů a hasičů, autosalon nových modelů různých značek a na další doplňkové aktivity.

Běh naděje

Kdo by si rád protáhl nohy, a to pořádně, může si v sobotu trochu přivstat a dostavit se na výstaviště za OC Plaza odkud budou všichni dostavivší vyrážet na trasu Běhu naděje. Bývalý běh Terryho Foxe má na startu, který je zároveň cílem, něco i pro ostatní, kteří přijdou třeba jen podpořit běžce – zabaví se při thajské hře woodbal nebo švédské národní hře Kubb.

Finále Plzeň

A ještě jedna akce, která se koná částečně a porůznu venku. Jde o jednu z největších akcí konaných v Plzni – festival českých filmů Finále Plzeň! Ten začíná tuto neděli tradičním ceremoniálem v Měšťanské Besedě a hned se tento večer také budou promítat první filmy. Ve velkém sále Měšťanské Besedy, kde proběhne zahajovací ceremoniál, se bude následně promítat exkluzivně v předpremiéře český film Tomáše Řehořka CZECH MADE MAN, který bude v kinech uveden na konci tohoto měsíce. U Branky (a už jsme venku:)) se od 21.00 bude promítat kultovní film Vrchní, prchni! a na další takový – Pějme píseň do hola, se můžete jít podívat na Jižák. Jinak v rámci finále se za celkem malý peníz můžete filmově vyřádit až do 23. dubna, takže neváhejte, protože o lístky je vždycky bitka.

Buena Vista Club

A poslední pozvánka směřuje na dvě akce do jednoho klubu. Buena Vista Club má na tento víkend excelentní program, takže zavítejte v pátek na Feel the funk vol. 11 nebo na sobotní Alternative night. Páteční noc bude tedy patřit funku. Hlavní hvězdou večera bude Tobias Kirmayer z Německa, který se zaměřuje na Rare Grooves – hraní ze vzácných soulových a funkových nahrávek. Tahle hvězda funku se pohybuje po celé Evropě, ale je žádaný i ve VB nebo v Austrálii. V rámci svého vystoupení představí novou desku Contemporary Arfo Beat, kterou si také můžete zakoupit na místě. S Tobyiasem si však nezadá ani doprovázející český DJ PecaOne z Ústí nad Labem! Pokud jde o sobotní alternative večírek vězte, že Vás rozpálí hlavně Vladivojna la Chia, která za svůj poslední hudební počin „Tajemství Lotopu“ sbírá ovace po celé Evropě. Skvěle tuto hlavní hvězdu doplní, a některé i víc potěší, čeští Yumiho nebo DJane Dues Ex Machina.

Takže jestli budete nějaký čas trávit venku tak nezmrzněte, a pořádně si užijte víkend!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!