verze pro tisk

Tipy na víkend 29.4. - 1.5.2011

Tipy na víkend 29.4. - 1.5.2011

Je mi jasné, že nemá smysl se o akcích tento víkend nijak obšírně rozepisovat, protože stejně všichni budou na Majálesu. No jo no, vypadá to, že počasí nakonec vyjde a nikdo si nenechá ujít první větší open air.

Majáles

No a na co že nás tentokrát pořadatelé Majálesu lákají? Klasicky Královský pátek proběhne na náměstí, kde se bude volit majálesový král či královna na další rok. Jsem zvědavá, jestli někdo z těch, kteří budou bojovat o Vaše hlasy vymyslí konečně něco, co bude stát za to... Ale předpokládám, že většina se na místo dostaví kvůli hudbě, například kvůli Tomáši Klůsovi nebo Fast Food Orchestra. Sobotní open air tedy bude již tradičně v amfiteátru na Lochotíně. Za celkem lidové vstupné se můžete vyřádit na třech scénách a vlnit se v různých rytmech. Hlavními hvězdami letošního Majálesu jsou Chinaski a na „vedlejší“ scéně Pipes and Pintes. Jinak se účastní již tradiční Majálesoví harcovníci – Divokej Bill, Vypsaná Fixa, Prague Ska Conspiracy atd. No a jinak kromě děsných front na nápoje můžete čas v areálu strávit i různými majálesovými hrami, jako vždy.

Putovní festival Velká Inventura

A co jinak: Od 27. 4 do 3. 5.se bude na Jižním nádraží, v bývalé budově zastávky konat putovní festival Velká Inventura. Není to klasický festík, spíš divadelního ražení. Šanci se představit v něm dostávají mladí nadějní umělci působící v oblasti scénické tvorby. Zajímavý bude určitě např. projekt studentů DAMU „ Až nadejde čas“ nebo akordeonový projekt „Já tady, ty tam“.

Letecký den v Plasích

V sobotu a v neděli můžete strávit den ve společnosti rádia Kiss Proton a letadel a všeho kolem letectví. V Plasích bude v tyto dny probíhat největší letecká show na západě Čech Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton. A vidět můžete slety letadel, skupinové létání, historická letadla i funkční modely letadel, ale i lodí a tanků, a můžete taky proletět v rámci vyhlídkových letů. Dále bude probíhat ukázky profesionální sebeobrany hasičů, kaskadérů a bude proveden výsadek parašutistů, na co pořadatelé lákají je i motoshow a Globus smrti.

Májka na Štruncáku a na Šídlováku

Tento rok se to sešlo, a tak kromě Majálesu vychází na tento víkend i Májka. Pokud dáte přednost radši Májce, pak jste zváni na Štruncáky nebo k rybníku Šídlovák. Jinak doporučuji Májku slavit na vsi, tam to totiž opravdu stojí za to. Takže jestli tam máte nějaké příbuzné, rozhodně vyražte tam.

Kino

A ještě jedna pozvánka, a to do kina a do divadla. Filmový počin, který by měl být v kinech k vidění od 28. 4. se jmenuje Thor – o nezbedném božském synkovi boha Odina (kterého hraje Anthony Hopkins, toho Odina), jež je za své skutky poslán na zem jako člověk. No, má to chudák těžký, ještě, že tam dole běhá taky Natálka Portmanů:)

Divadlo

A do Velkého divadla se nechte pozvat na hru Pera Calderóna de la Barca – Život je sen, o tom, že život není sen a je těžké to všechno nezkazit, zvlášť když do toho pořád zasahuje nějaká věštecká předpověď.

Užijte krásný víkend, tentokrát už zase jen dvoudenní!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!