verze pro tisk

Tipy na víkend 27.5.- 29.5.2011

Tipy na víkend 27.5.- 29.5.2011

Tak to zase uteklo jako voda. Pracovní týden už máme zase za sebou a ať už byl dobrý nebo špatný, je každopádně pryč. Víkend teď záleží na každém z nás. A kam vyrazit?

Nevím jestli to organizátoři dělají schválně, aby si mohli přetahovat návštěvníky, ale buď o víkendu není nic, nebo je v jeden víkend všechno. Datum tohoto víkendu se mnoha organizátorům prostě líbil, takže abyste se nejlépe rozkrájeli (jen nevím, zda by z toho pak něco bylo):) Očekávám, že se však budete účastnit vybraných akcí jaksi vcelku :)

Gigantfest

Od pátku do soboty můžete navštívit třeba Gigantfest v Záluží u Stoda. Vzhledem k tomu, že jde již o bůhvíkolikátý ročník, prokázal, že své návštěvníky si rozhodně našel. A není se čemu divit. Hudební produkce v pátek bude patřit menším, na plzeňsku známým skupinám, v sobotu pak štafetu přebírají folkové hvězdy – Lenka Filipová, Věra Martinová, Jaroslav Samson Lenk nebo Hradišťan. Ale nemusíte jen sedět a poslouchat. Na festivalu bude řada různých stánků, a to nejen jídelních, ale také řemeslných a různých jiných zajímavých, takže se nudit nebudete.

Bambiriáda

Další open air akcí je letošní (také bůhvíkolikátý) ročník Bambiriády. Tentokrát se bude konat v novém Škodalandu na borské přehradě. Bambiriáda je určena především pro děti a rodiče – představují se zde různé volnočasové aktivity hlavně pro děti a organizace, které s dětmi pracují. Pro ostatní je pak určen například střelecký trenažér, ukázky sokolnictví, jachtingu, potápění, ukázky práce vodních záchranářů, ze sportovních aktivit pak třeba trochu ze zumby, breaku či pozemního hokeje.

Apetitfestival

Od soboty do neděle pak doporučuji navštívit bývalé výstaviště za OC Plaza, kde se můžete kvalitně najíst a ochutnat na co přijdete. Zadarmo to samozřejmě nebude, takže peníze s sebou, ale pořád to ještě nebude tak hrozné. No a co že tam bude? Apetitfestival! Pořadatelé se rozhodli navázat na bývalý EX Plzeň, takže základním kamenem jsou ochutnávky jídla a pití a představení různých restaurací. Kolem patnácti plzeňských restaurací, Vám nabídne k ochutnání své vymazlené menu, a mnoho menších pivovarů své pivo. Pořadatelé ještě radí, vzít si s sebou vlastní příbor, případně i půllitr:)

Buena Vista Club

No a jinak páteční večer navštivte Buena Vista Club – na vlastní oči uvidíte skupinu MAKO!MAKO, které jste mohli vidět v soutěži Česko-slovensko má talent, jejíž jsou finalisté. Nedělní večer pak můžete strávit ve společnosti Čechomoru v Měšťanské Besedě, to už je taky do ba co tu nebyli, takže si to nenechte ujít!

Divadlo Dialog

A pak je tu i lákavá nabídla divadelní, a to v pátek do Divadla Dialog, kde se bude hrát komedie Slaměný klobouk, která je známá hlavně z filmového zpracování. Divadelní podoba však neztrácí nic ze své kvality, spíše naopak! No a nesmím zapomenout na divadelní léto na zámku v Křimicích. Tam se snad již po jedenácté pobavíte při většinou komediálních hrách v podání divadelního spolku Jezírko. Tento víkend Vás čeká v pátek Lucerna a v sobotu Lovu zdar!. Začátky vždy od 20.00.

Tak a to je vše. Nebo spíše jen hodně malý kousek všeho co se tento víkend bude dít. Takže si dobře vyberte a pořádně se bavte!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Veru

pátek, 27. květen 2011
12:56

Akce Noc kostelu, Svedske dny v Mestanske besede :-)


posted by: Veru [Odpovědět]