verze pro tisk

Tipy na víkend 10.- 12. června 2011

Tipy na víkend 10.- 12. června 2011

Víkend už je za rohem a tentokrát je toho zase tolik co zmínit. Tento víkend bude plné akcí hlavně město, ale i divadlo má co nabídnout, a mimo Plzeň se taky něco děje.

Historický víkend

Tak co že se bude dít v tom městě? Tak největší celovíkendovou akcí, která zaplní největší plochu a přitáhne asi i nejvíc lidí, je již tradiční historický víkend. Rej strašidel a mumrajů plzeňských je celoročně jednou z nejnavštěvovanějších akcí, s jídlem, pitím, hudbou a tradičním průvodem strašidel. No a tento rok se to tak sešlo, že když už jsme v tom městě, tak doporučuji dobré boty a obejít při bloudění městem i další akce. Neminete nejspíš scénu U Branky, která patří již patnáctému ročníku Mezinárodního folklorního festivalu. Tentokrát se představí soubory z Egypta, Ekvádoru a Zimbabwe. S historickým víkendem se bude prolínat i doprovodný jarmark, ukázky řemeslné výrob a lidové gastronomie.

Plzeň ProRock 2011

V pátek od pěti nemusíte začínat na náměstí, jako většina, ale třeba v Pivovaru Groll, který pořádá akci Plzeň ProRock 2011. Jedná se už o osmý ročník, takže tento počin je již osvědčený návštěvností, a tento rok zahraje revival AC/DC Špejbl´s Helprs, Sarin nebo Replay a Lucie revival.

Fitness marathon Open Air

V sobotu v rámci courání Plzní se určitě zastavte také na bývalé výstaviště za OC Plaza. Od devíti hodin sem můžete cíleně zajít na Fitness marathon Open Air, odpoledne se můžete juknout, jak jsou na tom největší siláci Čech – představí se v soutěži Strongman Plzeň, a budou zvedat hoooodně těžkých věcí! Následně by Vaše kroky neměly vynechat nádvoří pivovaru, kde se bude slavit 100 let klubu FC Viktoria. Vzhledem k tomu, že se bude jednat o narozeninovou oslavu, poteče pivo proudem a pečení holubi budou lítat sami do pusy :) Ale hlavněse těšte na hráče prvního týmu, kteří v roli manekýnů předvedou dresy na další sezonu.

V neděli slaví své narozeniny, a to 70. trolejbusová doprava v Plzni. V areálu Škoda Holdingu se od 12.30 bude pořádat výstava, prohlídka nejmodernějších vozů, hudební program a můžete se projet historickými vozy. Historickými vozy, tentokrát však tramvajovými, se pak můžete svézt v rámci Historického víkendu.

Divadlo

Ještě zůstaneme v Plzni, tentokrát večerní. Po celodenním běhání si určitě rádi sednete, většina asi do hospody, ale co třeba divadlo? V pátek zajděte na Enigmatické variace do Divadla v klubu o tom, jak se interview může změnit v souboj názorů na život, nebo třeba do divadla Dialog na hru Anna v ringu, která Vás přesvědčí, že služebné mají těžký život zvlášť, když se manželský pár, který ji zaměstnává, odebere na dovolenou, ale nakonec jsou vlastně doma, každý však s někým jiným. Alternativní taneční a trochu divadelní umění je až do pondělí k vidění na jižním v rámci akce Moving Station – Tanec v Plzni. Zajímavé bude jistě navštívit především workshop s maďarským choreografem a tanečníkem Ferencem Fekérem.

Nefestík

Tak a teď co jinde? V sobotu budete mít štěstí, jestli máte namířeno do Nepomuku, případně tam prostě zamiřte cíleně, a to na Nefestík – alternativní festival divadla, hudby a filmu. Na čtyřech scénách se můžete těšit na nabitý program, v areálu na spoustu jídla a pití, ppak na bezva filmy a super náladu a o půlnoci na bubenicku a ohňovou show.

A cíleně taky můžete vyrazit na hrad Velhartice. Nejen, že je to nádherný hrad, kde mají jedny z nejlepších průvodců, ale navíc se ve zrekonstruovaném hradním pivovaru můžete zapojit do hravé interaktivní expozice – Fantastický svět Karla Zemana.

Tak myslím, že je toho tolik, že radši jedu na chatu:) A kdo jede taky pryč, ať se má fajn, a kdo zůstává tak taky!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!