verze pro tisk

Tipy na víkend 24.- 26. června 2011

Tipy na víkend 24.- 26. června 2011

Tak komu, že to hrozný počasí bude vadit? Třeba těm, kteří chtějí vyrazit do nového Škodalandu u Borské přehrady, kde se bude již po několikáté konat Balonová show, kterou pořádá Městský obvod Plzeň 3. Prý měla minulý rok návštěvnost kolem 18 tisíc lidí!

Balonová show

I kdyby to každopádně byla jen polovina, tak je to asi docela dobrý, ne? Program jako vždy – taneční a hudební vystoupení, ukázky hasičů, policie, seskočí na nás parašutisté (chudáci, v tom počasí:)) čekají nás vodní atrakce – to bude asi taky jen pro otužilé:) zorbing a samozřejmě vzlétnou (snad) krásně osvětlené balony. Přeji hlavně pořadatelům, aby se počasí umoudřilo, a svému názvu akce neudělala ostudu.

Festival u řeky

V pátek a v sobotu se pak vytáhne i Třemošná, a to Festivalem u řeky. Jedná se již o čtvrtý ročník, takže své příznivce si tahle akce našla. Hvězdami tohoto ročníku bude v pátek Jan Spálený s ASPM a v sobotu Jana Koubková se svým kvartetem. Rozhodě se nenechte odradit počasím, to se dá přepít:))

Dýšinské Pivní slavnosti

V neposlední řadě se snad nakonec umoudří počasí nad Dýšinou, kde v sobotu probíhají tradiční Dýšinské Pivní slavnosti , s ochutnávkou strašného množství piv. Kdo rád koštuje, bude ve svém živlu, a než to všechno ochutná, déšť mu vadit přestane:)

Slavnosti Kaše

Z venkovních akcí trochu dál od Plzně je třeba zmínit Horažďovické Slavnosti Kaše. Koho by zajímalo, jak se k téhle tradici město dostalo, nechť neváhá a Horažďovice navštíví. A doporučuji ručník s sebou. V rámci akce se bude konat kašová bitva!!

Mistrovství světa ve válení sudů

Další vzdálenější tradiční akcí je 15. Mistrovství světa ve válení sudů. V sobotu v Chodové Plané se můžete přidat buď do družstva a válet, nebo soutěžit na kolečkových bruslích, nebo si to rovnou střihnout na kole v Tour de Chodovar.

Historický víkend na Radyni

A poslední venkovní akce – Historický víkend na Radyni, který bude probíhat celý víkend, takže se třeba do nějakého schopného počasí trefíte. Víkend bude plně historický, historické hry, bitky, jídlo, pití. Prostě návrat o pěkných pár stovek let zpět, a ještě na hradě. Prostě super!

Pokud se jedná o akce „pod střechou“ – Inkognito v pátek zve všechny na neortodoxního bubeníka Pavla Fajta, který již několik let vystupuje se svým sólovým projektem Drum Trek. Tenhle chlapec je nejen velmi činorodý – vystupoval se všema možnýma i nemožnými skupinami, ale je i velmi nadaný a zabubnuje co si bude vaše srdce přát. Nevynechejte tuto jedinou příležitost ujít a rozhodně do Inkognita vyražte.

Výstava Zpátky do pohádky

Poslední pozvánka směřuje na Zámek Horšovský Týn, kde od pátku až do 28. srona můžete navštívit výstavu Zpátky do pohádky. Kdo na pohádkáh prostě ujíždí, tady bude ve svém živlu. Kostýmy, kulisy a rekvizity z pohádek Zlatovláska, Kouzla králů, Královna Koloběžka, Lotrando a Zubejda, Anděl Páně a z mnoha dalších čeká, až je budete objevovat a zkoumat:)

Počasí nepočasí, užijte si víkend!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!