verze pro tisk

Tipy na víkend 1.- 3. července 2011

Tipy na víkend 1.- 3. července 2011

To to letí, co? Už začali prázdniny a pořád jsme se ještě nějakého pořádného delšího letního počasí nedočkali. A teď další víkend, který nemá být nic moc, což je pro letní akcičky dost podstatné (aby tedy hezky bylo:))

Basinfirefest

Tentokrát by opravdu hezké počasí ocenili především návštěvníci Basinfirefestu. Již devátý ročník tohohle spíše metalového festíku představí na 80 kapel a pro fanoušky metalu ve všech jeho podobách „zahrají“ především britští Paradise Lost – zakladatelé gothic metalu, němečtí Sodom či Ill Nino s latino metalem. Tentokrát se prý otvírá náruč Basinfirefestu i těm, co jsou spíš na punk, rock, či ska, nečekala bych však, že se k dlouholetým (a dlouhovlasým:)) fanouškům otočí zády, a tak hlavním pořadem bude tradiční metalová smršť:)

Marná lásky snaha

Dalšími chudáky, kteří se před deštěm ani nebudou mít kam schovat, jsou milovníci divadla pod širým nebem. O tuhle akci je vždycky taková bitka, že se obávám, jestli ještě vůbec budou nějaké lístky. Takže kdo nemá, ať honem shání. No a tentokrát se scéna pro hru Williama Shakespeara Marná lásky snaha bude odehrávat na zadním dvoře hotelu Courtyard by Merriott. (vzhledem k tomu, že courtyard znamená v překladu „dvůr“, tak sraz na zadním dvoře dvora:)). Zase nebude nouze o srandu, protože jde o mistrovský komediální kus svého autora s množstvím veršů a vtipných situací, do kterých se opět dostanou krásné dámy a jejich nápadníci. Problémem nadto však je, že nápadníci nesmějí být nápadníky, jelikož složili slib tvrdé řehole – žádné radosti při studiu. No jo, ale když jako na potvoru přijedou krasavice, tak co se dá dělat:)

Hrad Švihov

Tentokrát nevíkendovou akci pořádají na hradě Švihov, a to od 4. do 5. července (takže sváteční akce:)). V pondělí po práci to tedy namiřte rovnou do těchto míst a uvidíte, co jste ještě neviděli (možná spíš po vzoru dvakrát do téže řeky nevstoupíš:)). Totiž měšťany sužuje již dlouhou dobu loupežnická banda. Zrovna jim už ale došla trpělivost, a když panstvo s touto tlupou nic dělat nechce, rozhodlo se, že si to s nimi rozdá samo. Právě se proto shromažďuje měšťanská armáda a na 4. a 5. července je plánovaný masakr loupežníků:). Jestli se to povede nebo ne, to už uvidíme.

Techmania Science Centre

Od soboty něco nového chystá Techmania Science Centre. Jestli jste tam dlouho nebyli, tak teď je pravá chvíle, a to i vzhledem k počasí, a hlavně pak kvůli novému projektu „Music4Kids“. Nakonec, jak to vždycky tak dopadá, se zabaví možná víc i dospělí, takže se nechte zavést do světa hudby i různých zvuků. Budete seznámeni se základy akustiky, různými aspekty hudby a ty zvuky, o kterých byla řeč, si můžete vyzkoušet loudit nejen z hudebních nástrojů, ale i ze zcela nehudebních těles.

Kino

Poslední pozvánka tentokrát směřuje do kina, tam jsme dlouho nebyli:) Už od 28. června je v kinech k vidění film Jana Eyrová. Mnoho z nás to jistě v mládí četla, povinná literatura a tak :), ale kdo z nás si to pamatuje?! Každopádně tenhle klasický román od Charlotte Brönte, se hned po jeho napsání stal ve své době bestsellerem a do dnes patří ke klenotům světové literatury. Odvaha, kterou při zpracování tohoto skvostu projevil režisér C.J. Fukunaga se odráží i v podání příběhu. Fukunaga dodržuje základní dějovou linii příběhu, ale soustředí se hlavně na ty části, které v originálu nejsou zcela rozvinuty a jsou jaksi zatlačeny do pozadí. Příběh Jany Eyrové v tomto podání se pak stává temnějším a dramatičtějším. Řekla bych, že zase po dlouhé době jeden ze slibných filmů.

Jo, a v úterý a ve středu jsou svátky, takže víkend bude o to lepší, že bude často prodloužen až do středy, že jo:) Každopádně víkend je víkend, užijte si ho, jak nejlépe umíte! Není každý den :))


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!