verze pro tisk

Tipy na víkend 8.7.- 10.7.2011

Tipy na víkend 8.7.- 10.7.2011

Červenec je v plném proudu. Kdo tenhle víkend zůstává v Plzni, ten nemá moc šancí si užít kultury, město je v těchto dnech jaksi mrtvé. I přesto se v rámci celého regionu najde pár výjimečných akcí, na které bychom rádi upozornili.

Noční prohlídka pro dospělé

První pozvánka přeci jen směřuje přímo do Plzně. A to na páteční večer. V katedrále sv. Bartoloměje se totiž koná Noční prohlídka pro dospělé. Sraz na akci je v půl deváté na náměstí Republiky v kavárně Orient Coffee, prohlídka by měla končit zhruba hodinu před půlnocí. Noční prohlídky se konají pravidelně a je o ně tradičně obrovský zájem.

Marná lásky snaha

Abychom ještě alespoň na chvíli zůstali v Plzni, je potřeba zmínit Divadelní léto pod plzeňským nebem, rovněž stále populárnější akci. Po celý víkend můžeme navštívit představení Marná lásky snaha od Williama Shakespeara. Koná se za hotelem Courtyard by Marriott. Marná lásky snaha je jednou z méně známých komediálních her z pera slavného anglického spisovatele. Kdo hru zná, jistě dobře ví, že jde o jednu z nejveselejších a nejvtipnějších her Shakespeara. Režie hry se tentokrát ujal Michal Lang, hlavní role byly svěřeny Vilému Dubničkovi, Viktoru Limrovi, Radku Valentovi či Antonínu Procházkovi mladšímu. Vstupenky na představení, které začíná vždy od půl deváté večer, lze pořídit na portále Plzeňská vstupenka.

Hudba pod hradem

A pojďme mimo Plzeň. V Domažlicích během léta probíhá prázdninový multižánrový hudební festival Hudba pod hradem, a to v rámci sochařského sympozia. V pátek 8.7. Se na scéně představí od šesti večer KB AKUSTIC BAND, plzeňská kapela, která má v repertoáru akustické písničky z šedesátých let. Vstupné na tuto akci je zdarma.

Mezinárodní folklorní festival Klatovy 2011

V Klatovech si pro změnu o tomto víkendu, kdy má panovat tropické počasí, dali dostaveníčko folklorní soubory z mnoha zemí. Vystoupí zde například soubory z Baskicka, Kolumbie, Mexika, Německa, Řecka a samozřejmě i z České republiky. Mezinárodní folklorní festival Klatovy 2011 se koná až do neděle, takže můžete vyrazit kdykoliv. Kromě samotných vystoupení zde bude probíhat také tradiční Klatovská pouť, předvádění řemesel a další atrakce.

Kdo si nevybral z výše uvedených nabídek, ten může navštívit různé dlouhodobé výstavy v plzeňských galeriích, nebo si zajít třeba do ZOO či na Techmanii. Užijte si poklidný víkend a hlavně během veder dodržujte pitný režim!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!