verze pro tisk

Tipy na víkend 22.- 24. července 2011

Tipy na víkend 22.- 24. července 2011

A kam s tou pláštěnkou, gumákama a dobrou náladou vyrazit? Třeba na Švihov, kde se koná o víkendu již tradiční a jeden z vůbec nejoblíbenějších letních putovních festivalů České hrady. Program asi není nijak překvapivý – Tomáš Klus, Tata Bojs, Divokej Bill, Kryštof a tak dále a tak podobně, prostě známí festivaloví harcovníci. Prostě předem víte, že to bude fajn, jako každoročně.

Fluff fest 2011

Fanoušci tvrdší hudby jistě ocení víkendový Fluff fest 2011 v Rokycanech na letišti. Již po !dvanácté! (asi je to fakt dobrý:)) se můžete oddat hardcore šílenství ve spolupráci s americkými Ensign, Blue Note nebo City Of Ships, skandinávskými Victims nebo Wolves Like Us či českými Remek a Depakine Chrono. (Všem fanouškům hardcore se tímto omlouvám, pokud jsem zapomněla na něco fakt extra super, páč se v tom ale vůbec nevyznám:)) Vzhledem k tomu, že se zde ale představí skupiny z celého světa, a na tento festík míří i hodně zahraničních hostů, jde o něco, co byste neměli vynechat. Pokud je tedy hardcore Váš šálek .... něčeho tvrdšího:)

Plánský koupák

Další festík můžete navštívit v Plané u Mariánských Lázní. Jde o menší festiválek, konající se jen v sobotu – Plánský koupák 2011. Sobota by měla být o něco slunečnější, než má teď počasí ve zvyku, tak snad se akce vydaří a Chinaski, Xindl X, Marek Ztracený, Skavare a další, co se budou snažit o vaší dobrou náladu nebudou jak mokré myši :)

Město her aneb prázdniny na Boleváku

A ještě jedna venkovní akcička, tentokrát v Plzni – Město her aneb prázdniny na Boleváku. Vylepšené okolí našeho nejoblíbenějšího rybníka zve opět po roce všechny věkové kategorie na den plný her, soutěží, zábavy a hudby. Provázet dnem bude Yemi A. D., a něco uvidíme a uslyšíme například od Světlany Nálepkové, Michala Davida nebo Monkey Business.

Popojedeme kousek dál od Plzně, třeba do Nepomuku. Tam můžete strávit den s freestyle motokrosem a těmi nejznámějšími „umělci“ v téhle branži – Ondřejem Zárubou, Františkem Mácou a Matějem Česákem. Hudebně akci ještě podpoří skupiny Doga, Dymytry, Judas Priest nebo Salet.

Anenská pouť

A když popojedeme ještě o kousek dál, do Horšovského Týna, tak zjistíme, že celý víkend se tam bude konat Anenská pouť, a ještě kousek dál, v Horažďovicích budou slavit jmeniny města.

Divadelní léto pod Plzeňským nebem

To nejlepší nakonec (a taky to bude až v neděli:)), trocha divadla a humoru po náročném víkendu – hra Manželství naruby. Jednoaktovou komedii můžete vidět v rámci Divadelního léta pod Plzeňským nebem před Západočeským muzeem. Tahle hra měla premiéru letos na jaře na Západočeské přehlídce jednoaktových her a hned tam vyhrála 1. místo, cenu starosty a ještě cenu za autorskou a režijní práci. Je to prostě špička současné tvorby, takže na konec víkendu báječná tečka.

I přes nepřízeň počasí si víkend pořádně užijte, a uvidíte, že přes dno sklenice a kapucu pláštěnky je svět nakonec bezva:)


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

CfNVqeLnKQ

neděle, 7. srpen 2016
09:17

This wetisbe makes things hella easy.


posted by: CfNVqeLnKQ (190ayapld(a)outlook.com) [Odpovědět]