verze pro tisk

Tipy na víkend 29.- 31. července 2011

Tipy na víkend 29.- 31. července 2011

Konec týdne konečně opět tady a všichni už určitě přemýšlí, co že budou dělat o víkendu, když jim to tedy pracovní zápřah dovolí:) Takže jestli Vám to práce umožní, případně to dnes bez práce, tady je pár tipů, kam by se dalo (i přes asi nic moc počasí) vyrazit.

Struny na ulici

Začneme v Plzni, protože od pondělí se v centru konají každoroční Struny na ulici. Předpokládám, že si tohohle faktu už všichni všimli, vzhledem k pódiu U Branky a na náměstí. Asi v téhle souvislosti hodně lidí napadne, že už to ale není, co to bývalo, kdy se tenhle krásný letní festival konal 3 týdny a obsahoval v sobě i divadlo a dokonce mám za to, že se i promítali večer pod širým nebem filmy. Bohužel se tedy musíme spokojit s tím, co je, a tak pátek můžete vyrazit na zahrádku Měšťanské Besedy, kde vystoupí Jana Vébrová, hrající na akordeon a po ní James Herris, skladatel písní např. k filmům Snowboarďáci, Lidce nebo Bobule. Na náměstí si můžete jít poslechnout žateckou Jahtec Jammin´ Job a roots reggae nebo německou funkovou U-Cee & The Royal Family. V sobotu, jestli se večer budete potulovat v centru, zaskočte ještě jednou na náměstí na Semtex a Ill Fish anebo do Zacha (kde se skvěle paří) na Kazety (indie pop, post punk) a Alef Zero (d´n´b, breakbeat s dechovou sekcí).

Sunset 2011

Jinak jestli byste radši vypadli na celý víkend a nevěděli o světě, tak doporučuji Sunset 2011, který se koná v Úžlebci u Domažlic. Tenhle festík nabitý d´n´b, breakbeatem, dub stepem a mixem všeho možného i nemožného Vás rozhodně zavede do úplně jiného světa, odkud se nebudete chtít vrátit. A ještě pěkných pár dní Vám bude znít v hlavě třeba Terry Hooliga z anglie (hvězda programu) nebo Mini da Minx. K odvedení do jiného světa Vám je k dispozici chill out, 3 stage, můžete se vykoupat, napapat, pořádně připít a prostě si to pořádně užít.

Rabí, Sušice, LOLEK

Pokud se radši vyspíte ve své vlastní posteli (konečně od toho je víkend, pořádně se vyspat, že:)) doporučuji návštěvu hradu Rabí, a to nejlépe v sobotu večer, protože se můžete stát součástí Středověké noci (pak už se Vám možná ani nebude chtít spát:)) No a kousek odtud, v Sušici, tam v pátek i v sobotu budou probíhat Divadelní slavnosti. Plzeňský divadelní spolek Jezírko a jeho host, divadlo JakoHost se připravily 3 žánrové komedie – francouzskou, mysliveckou a zahradní:) A když už jsme u těch her, což takhle film open air? Již od středy se promítají filmy v lochotínském amfíku – LOLEK a v pátek a v sobotu zbývá ještě promítnout film Obsluhoval jsem anglického krále a Hotel pro psy.

... A houby!! :)

Jo a abych nezapomněla, jestli chcete trochu přírody, vyražte na houby. Prý se dají hřiby sbírat kosou. Já to tedy vyzkouším, tak jsem na to zvědavá:)

Užijte si tedy víkend co nejlíp, ať jste do dalšího pracovního týdne plní pozitivního myšlení!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!