verze pro tisk

Tipy na víkend 12.- 14. srpna 2011

Tipy na víkend 12.- 14. srpna 2011

Tak tentokrát to vypadá, že Plzeň sama o sobě, kromě množství klubíků, hospůdek, divadel a kin nemá žádnou extra akci, která by přebila akce v okolí. Takže tentokrát budeme cestovat.

Chodské slavnosti

To první, co je pro tento víkend opravdu tím nej, jsou víkendové tradiční Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť. Za doby našich prarodičů a praprarodičů byla Vavřinecká pouť tou největší akcí za celý rok. Chodové se nikdy své svébytné kultury a folklorních svátků nevzdali, a tak i v současné době můžeme v rámci těchto jedinečných slavností být svědky tradičních tanců a hudby, vystoupí dudáci a cimbálovka, do minulosti nás zavedou filmové projekce, ale také tradiční trhy a hlavně ty skvělé koláče! Jinak se samozřejmě můžete těšit i na novodobější atrakce, například modelovou železniční show, v rámci které dojde k velké vlakové loupeži, vystoupí různé skupiny s modernějším stylem hudby (takže se nemusíte bát, že by to byla samá dechovka:)) a tančit nebudou jen česká děvčata, ale i krásky z afriky! Prvním rokem se pak v rámci slavností bude konat festival Chod Rock Fest a na něm se můžete odvázat se skupinou Mandrage, UDG, Tleskač, V3Ska nebo Harlej.

Hrady

Ani tento víkend neustávají naše jedinečné kulturní objekty v boji o návštěvníky. A tak se například na Švihově můžete v pátek a v sobotu večer dostat v rámci Oživených nočních prohlídek do dob minulých, kdy na hradě ještě bývalo velice živo. Osazenstvo současného hradu Vám zprostředkuje cestu v čase, a určitě se dostanete zrovna do nějaké zajímavé zápletky. V neděli se pak rozezní hudbou skupiny Blackomre´ Night, založené v roce 1997. U zrodu této skvělé skupiny stál zakládající člen Deep Purple Ritchie Blackmore a zpěvačka a textařka Candice Night (pěkný jména, že jo:)). Jejich hudbu zná každý, takže musí každý uznat, že jejich hudba, inspirovaní folkem, rockem a renesanční hudbou, se do zdí hradu skvěle hodí.

Hudbou se rozezní v pátek i zdi hradu Rabí. V rámci akce Večer plný hudby vystoupí písničkářka Dana Houdková, skupina Šošana a Už jsme doma.

A něco si přichystal na tento víkend i hrad Kašperk. Tam se bude hrát divadlo, konkrétně hra Hamlet v podání divadelního spolku Kašpar. Dle recenzí by mělo jít o podání, které je lidem bližší než podání klasicky umělecké, takže se možná konečně pochopíte jednání jednotlivých postav. Navíc místo, které si pro tento kus divadelní spolek vybral ještě umocňuje kouzlo a originalitu díla.

Plasy a Slabce

Pokud máte rádi pohodovou folkovou hudbu, doporučuji navštívit festiválek Dobře utajená country ve Slabcích u Rakovníka. To, že jde již o 16. ročník svědčí o tom, že se to moc neutajilo:) Taky jak by mohlo, když každoročně pro posluchače hrají známé tváře folkové hudby. Tento rok vystoupí Nezmaři s Mikym Rivolou, Pavlína Jíšová, Honza Nedvěd, Pavel Bobek nebo Pacifik.

Plasy se vyřádili, co se festivalu týče, minulý víkend, ale ani tento víkend si nedopřejí obyvatelé klidu, když se celý víkend koná v obci Pouť na královnu. Nemá to sice takové grády jako klasický festival, ale rušno tu taky bude, hrát a zpívat se bude, divadlo se hrát bude a budou se konat prohlídky podzemí a unikátního vodního systému kláštera.

Takže tradičně – užijte si víkend a problémy nechte na všední dny:)


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!