verze pro tisk

Tipy na víkend 14. - 16. května 2010

Tipy na víkend 14. - 16. května 2010

Pracovní týden je za námi – hurá! Víkend je tedy třeba řádně užít, a vyčerpat jeho možnosti do poslední minuty, protože další pracovní týden už zase čeká – achjo:( Takže co podniknout, aby to stálo za to, a víkend nezůstal strávený po nálevnách, i když počasí tomu přeje:)

Naplnit víkend akcemi se snaží tentokrát hlavně Plzeňská ZOO, kde lze strávit víkend opravdu celý. Již od středy 12. května zde probíhá Český rok na vsi, a v sobotu bude stát za to hlavně slavnostní zakončení této akce, které bude pojato jako kovářské sympozium. Představí se umělečtí kováři, a ukázky jejich práce, ale i třeba způsob podkování koní. Oba dva víkendové dny navíc Plzeňská ZOO nabídne ještě ochutnávku japonské kultury na Dnech japonské kultury, kde se budou konat ukázky bojového umění, výstava bonsají, ochutnávka japonské kuchyně a mnoho dalšího ze kultury této krásné země.

9. ročník Třemfestu

Sobotu plnou hudby určenou hlavně pro milovníky jakýchkoli festivalů nabízí již devátý ročník festivalu Třemfest v Záluží u Plzně (sportovní areál V Luhu). Vystoupí např. Jasná Páka, Pipes and Pintes Joly Joker, takže jemný popík rozhodně nečekejte. Rozjíždět to budete spíše při punkrocku :) Pořadatelé slibují za 250 ,- Kč celodenní večírek, na který jen tak nezapomenete.

Pro ty, jež zůstanou v Plzni se nabízí jedinečná podívaná (skoro bych si na to odskočila i z festíku:)), a to pojídání Giga pizzy v areálu motokár na Slovanech aneb „Zbouchni to“. Zda se někomu povede do sebe nacpat celou giga pizzu a dokonce ji v sobě i udržet bude k vidění v sobotu, mimo to pak i obří pizza, která má v průměru 1 m:)

Z trochu jiného soudku je pak akce, konající se celý víkend na zámku Kozel – „3. zámecký autosalon“. Pánové, kteří si s sebou přivedou své drahé polovičky, se jich budou moci zbavit na místě, protože mimo krásných aut bude k vidění i výstava svatebních šatů a květinové výzdoby. Do toho všeho pak zazpívá Haidi Janků.

Na konec jen zmíním již tradiční Slavnosti chřestu na zámku Nebílovy, jako tip na cíl cyklovýletu.

Nabídka akcí je rozsáhlá, takže vyberte a užijte, co se do vás vejde!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!