verze pro tisk

Tipy na víkend 4.- 6. 11. 2011

Tipy na víkend 4.- 6. 11. 2011

Tak na co Vás tentokrát pozvu? Žádný úvod mě nenapadá, o počasí jaksi nemá smysl ani mluvit, když je stejně pořád hnusně, to všichni vidíme, a na víkend se těší taky všichni, teda pokud nemáte žádnou nucenou rodinnou oslavu nebo tak něco. Tak kam večer, jediný čas, když už má člověk konečně svobodu se rozhodnout?

Rozdělila bych to, pro lepší orientaci, následovně: Hudba, divadlo, výstava.

Hudba

Jestli se chcete opravdu odvázat, tak si páteční a sobotní noc vyražte na Pig Fest, konající se tentokrát v Pekle, jež je akusticky vhodnějším místem, než podzemní garáže kulturního domu Inwest, kde se tento indoor festival v minulých letech konal. No a tradičně se můžete těšit na světelnou show, tematické projekce, zdobené bary a oblíbená prasátka. Na co však kromě toho všeho pořadatelé především lákají, to je zastoupení těch, co se budou motat kolem gramců a podobných, na legendy naší i zahraniční scény, z nichž většina je geniálními producenty a ikonami svého stylu. V pátek tedy Len Faki, Pet Duo, Alejandro Román, v sobotu Friction, Cyantific nebo Forbiden Sociaty. No a jako minule se nebojte do toho pořádně opřít a pořádně se zlískat, páč z každého panáka opět poletí příspěvek směrem do dětských domovů v rámci projektu Chance 4 Children.

V pátek se taky vyplatí navštívit další kulturní stánek centru našeho krásného města – Divadlo J., K. Tyla. Bude tam něco k vidění (kdo by to čekal:)), ale hlavně ta bude ke slyšení vokální skupina The Real Group. Jedna z nelepších světových vokálních skupin, pocházející ze Švédska své diváky potěší, ne-li nadchne svým jazzovým repertoárem ( jedná se o koncert v rámci festivalu Jazz bez hranic) šmrncnutým folkem, world music a sem tam i popem.

Divadlo

Divadlo opravdu hodně netradičně – to je kouzelný muzikál na ledě – Popelka, který přijel i do Plzně a narvat se snažte do ČEZ Arény (pokud byste si to tedy nechtěli nechat ujít) a nejlépe pak v pátek nebo v sobotu. V neděli už tam asi nic nebude :)) No nemá asi smysl moc představovat, Popelka – černovlasá krasavice a malí trpaslíci, krásná ale zlá královna, skleněná rakev a krásný princ a happy end. Je to tak profláklá pohádka, že bude zajímavé, jak jí bude slušet muzikálový háv ledového království.

Dále o dost menší divadelní síň, ale možná o to větší divadelní zážitek v Divadle Dialog, kde se v pátek nebo v neděli můžete přesvědčit o tom, že i celkem cizí ženské semelou na co přijdou:) Ale budiž jim (a nám všem ženám) ku prospěchu, že to pomáhá a to nejen na duši:) Komedie se jmenuje 5 za jednu a rozhodně se zasmějete. Protože život je prostě někdy fakt sranda:)

Výstava

Od pátku až do 25. listopadu vystavuje ve VisioArt Galery svojí tvorbu Sára Saudková. Tato jednoznačně nekonvenční dáma, maminka a fotografka v jedné osobě má velice zvláštní pohled na život, a tento pohled se snaží prostřednictvím fotek zachytit. Vzhledem k tomu, že její tvorba je výrazně ovlivněna tvorbou Jana Saudka, mají její fotografie i nádech smyslnosti, někdy trochu perverznosti, což z jejího díla dělá nepřehlédnutelný zvláštní svět, do kterého je radno zavítat.

A od pátku, tentokrát až do 27. listopadu je velice zajímavá výstava i v Západočeském muzeu. Tam Vás lákají, abyste se vydali Na cestě po animaci. Jestli se Vám líbí animované filmy a komiksy a vůbec dokážete ocenit ruční tvorbu českých umělců, vězte, že v rámci festivalu Animánie Podzimní sklizeň se prostřednictví českých filmů Autopohádky a Alois Nebel seznámíte s technikami animace, novou animační technikou rotoskopie, ale potěší Vás určitě i filmové projekce, komiksy studentů Ústavu umění a designu a interaktivní workshopy.

Tak a to je konec táádyýýýdáádýýýdááá :) Takže zbývá popřát, aby to byl pro Vás teprve krásný začátek!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!