verze pro tisk

Tipy na víkend 11.- 13. 11. 2011

Tipy na víkend 11.- 13. 11. 2011

Letošní datum, kdy by měl dorazit Martin na bílém koni má bezva datum. 11. 11. je vždycky, ale když je ještě 2011, tak to je úplně super. Nevím, jestli to tedy něco znamená, třeba pro numerology, určitě jo, ale mě se líbí to datum i jen tak. Takže by to chtělo i nějakou bezva akci, minimálně v pátek večer. (Teď mě tedy napadá, trochu mimo mísu, že i 20. 11. 2011 bude pěkný:))

Okolo Plzně

Nechci aby to vyznělo špatně, ale přece jenom mám pocit, že v okolí Plzně, se toho často moc neděje. Minimálně ne tolik, že by to zajímalo i zhýčkané Plzeňáky. Ale tentokrát jo, a tak je třeba se o tom zmínit, abychom si nemysleli, že je tam úplně mrtvo:)

První pozvání směřuje do Horní Břízy na vystoupení Xindla X. Tenhle objev posledních let se stal nedílnou součástí hlavně letních festíků. Je fakt, že v létě je ho všude plno, ale protože už to ani nevypadá, že nějaké léto kdy bylo, tak proč na jeho vystoupení nezavítat, případně si s ním nezazpívat. V začátcích sice zpívával osamocen, kdežto teď se zmohl i na docela fjn rockovou skupinu, která dává jeho melodiím přece jenom trochu víc šťávy.

Další pozvání, z trochu jiného soudku, tentokrát směřuje na Zbiroh, zámek Zbiroh. Člověk by řekl, že po téhle kultuře je současně s koncem léta taky veta, ale Zbiroh je prostě držák:) Můžete posoudit sami, jestli má co nabídnout. Já myslím, že jo a kromě nádherných interiérů (mívali tam taky výstavu děl Alfonse Muchy, myslím, že i jeho Slovanskou epopej, která tam mimojiné vznikla, ale jestli je to tam pořád, to se budete muset jít asi podívat:)) tentokrát i okolí zámku bude plné zajímavostí. V rámci Svatomartinského posvícení budete moci ochutnat mladé víno, svatomartinskou husičku, koláče, ale mimo zážitků z jídla se můžete těšit i na ohňovou show, jarmark nebo komentované prohlídky zámku – což nevím co je, protože průvodce většinou něco komentuje:)

A poslední pozvánka z okolí Plzně směřuje na malou akcičku do Kladrub. Tam budou taky slavit příchod (příjezd) Martina Martinskou slavností, což znamená lampionky a buřty s sebou, sraz na fotbalovém hřišti, pak se někam půjde a na konci cesty se bude jíst a pít:) No, není to špatný, ne? Jenom se budete muset drobet víc obléknout, o víkendu má být skoro na nule:)

Koncerty v Plzni

První, co si myslím, že stojí rozhodně za zmínku, je takový páteční quasi koncert, a to v Měšťanské Besedě – U2 3D. Protože tahle legendární skupina to nedávno zabalila, už se asi na žádný jejich koncert nedostanete. A pokud jste se na žádný ani nikdy nedostali a chtěli byste, případně dostali, a pořád na to vzpomínáte, tak není nic jednoduššího než se vnořit do tohohle koncertního filmu. Prý na jeho vznik bylo užito 100 hodin záznamů z koncertů během jejich turné „Vertigo“ po Jižní Americe z let 2005 – 2006, a nejnovější technologie 3D a 5. [1] surround zvuk (a to už nevím co jako je, ale si to bude asi dobrý:)).

Jeslti byste radši trochu pohybu, tak zavítejte do PH+. Je fakt, že tam to ř¨žije taky pořád, ale tentokrát kromě taneční hudby, která se bude linout z DJ pultu, za kterým se jich vystřídá 6, se můžete těšit na sex hostesky, thajské masáže (nedokážu si představit, kde to bude probíhat:)), a živé vystoupení trumpetisty (George – nevím, jestli je jméno podstatné, já třeba nevím o koho jde, ale nechci nikoho urazit:)) a zpěvačky (Kamila Burdová – jsem na tom jako u toho trumpetisty:)). Ale co mě tedy fakt zaujalo, je Párty Bus, který bude jezdit po Plzni, a ve kterém bude hrát DJ a dokonce v něm je bar. Takže když něco takového uvidíte v Plzni večer jezdit, tak to je ono a nastupuje se před PH+. Osobně si myslím, že „chlastat“ v autobuse je asi dost velký nápor na žaludek, takže já bych tam radši nelezla:)

No a ještě poslední tip na sobotu večer – v House of Blues vystoupí legendární kytarovka 90. let TOYEN. První, co mě při tomhle jméně napadne, je nevyjasněná sexuální orientace. (Toyen je totiž jméno slavné české malířky, o které se v souvislosti s tím diskutuje do dnes.) No ale bez ohledu na to měla tahle skupina štěstí, protože hned po revoluci si jí všiml jeden podstatný cizinec, a díky němu a svému umu se Toyen proslavili i v zámoří. V sobotu u nás budou vystupovat ve své klasické sestavě, takže se můžete těšit na nezapomenutelný zážitek!

Nezbývá než popřát pěkný víkend a užijte si příjezd Martina. Na jakémkoliv koni :).


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!