verze pro tisk

Tipy na víkend 6.1.2012- 8.1.2012

Tipy na víkend 6.1.2012- 8.1.2012

Nový rok je tady! Co se děje o prvním víkendu v Plzni a okolí? Opět Vám přinášíme pár tipů, kam stojí za to zajít.

Šance plzeňské mladé kultury - diskuze a workshop

Tipy na víkend tentokráte začneme v prostoru auly Mikulášského gymnázia v Plzni. Zde se totiž v pátek a v sobotu uskuteční diskuze a workshop na téma „Šance plzeňské mladé kultury - jak udělat Plzeň atraktivní pro mladé začínající tvůrce“. Jedná se o akci, která je součástí česko-polského projektu Coolture Freshmaker a pořádá ji obchodní sdružení Paproch. V pátek je na programu veřejná diskuze od 16:00, na níž je zvána široká veřejnost. V sobotu mezi 10:30 a 14:00 hod. pak následuje workshop, který se uskuteční v přednáškovém sále Západočeské galerie v Pražské ulici. Celá akce je pořádaná ve spolupráci v odborem kultury Magistrátu města Plzně, budou zde mimo jiné nastíněny vize kulturní politiky s důrazem na podporu mladých umělců a tvůrců.

Výstava v Masných krámech

Další tip na první lednový víkend nás posílá do Masných krámů na výstavu Adolf Loos - Dílo v českých zemích. Tato výstava již probíhá od podzimu. Proč na ni však upozorňujeme? Zájemci o výstavu mají totiž čas už jen do 8.1.!

Koncert v Divadle pod lampou

Začátek ledna není zrovna ideální pro hudební scénu. Z koncertů, které se v těchto dnech uskuteční, tak zmiňme snad jen vystoupení sokolovské alternativní partičky Negero v Divadle pod lampou. Skupina se do klubu vrací po více než dvou letech a představí album Silence Is Worse Than War. Jako hosté jsou pozváni plzeňští Made By The Fire a Ochestra ze Sušice. Jedná se o vůbec první letošní koncert v Divadle pod lampou, začátek je v tradičních 21:00 hodin a vstupné činí 80 Kč.

Tříkrálový koncert

Z trochu jiného šálku je páteční Tříkrálový koncert ve stříbrském muzeu. Zazní zde soubor staré hudby Cavalla z Kladrub a také chrámový sbor Cantus. Začátek je stanoven na šestou hodinu večerní.

Memoriál Josefa Žaloudka

Na závěr ještě jeden tip pro příznivce sportu. V sobotu 7.1. 2012 se v Městské hale na Slovanech uskuteční tradiční ( už osmý) Memoriál Josefa Žaloudka, kde spolu svedou líté boje fotbalisté do 15 let. Můžete se tak jít podívat na fotbalové naděje ze Sparty, Bohemky, Mladé Boleslavi, Plzně a dalších týmů.


Hodnocení

Hodnocení: 4 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!