verze pro tisk

Tipy na víkend 3.2.2012 - 5.2.2012

Tipy na víkend 3.2.2012 - 5.2.2012

I na první únorový víkend se chystá několik akcí, na které je dobré upozornit. Budete moci ochutnat netradiční pivo, zajít si na punkovou legendu, nebo navštívit koncert vážné hudby.

Ochutnávka piva

Začněme pátečním večerem, který bude ideálními chvílemi relaxace pro milovníky piva. Ti pakliže navštíví Zach´s Pub, budou moci ochutnat sváteční ležák Velen pšeničný. Jedná se o pivo z pivovaru z Černé Hory na Blanensku, který se vyznačuje jemně limetkovou příchutí. Tato příchuť má navodit svěží pocit z konzumace piva. Kdo má rád speciály, ten by jistě neměl v pátek večer neměl minout Zach´s Pub.

Iné Kafe

Na páteční večer se jistě těší i příznivci slovenské punkové legendy Iné Kafe. Tato skupina zvolila KD Šeříkovka jako jednu ze zastávek v rámci svého velkého turné po Česku a Slovensku. Během koncertu, který bude trvat kolem půldruhé hodiny, kapela představí aktuální album Právo na štastie. Je to už dlouhých osm let, co skupina naposledy vydala studiové album. Chybět samozřejmě nebudou ani největší pecky ze starších alb. Součástí koncertu bude také představení plzeňské kapely No Side, která začne hrát krátce po osmé večer.

Ken Hensley

Šeříkovka si na tento víkend připravila ještě jednu lahůdku - nedělní koncert Kena Hensleyho, bývalého člena slavných Uriah Heep. V rámci „Solo Tour“ zahraje jen v doprovodu kláves a kytary.

X-Cover

V sobotu večer pro změnu můžete vyrazit do House of Blues, kde zahraje formace X-Cover, která zahraje slavné rockové pecky ve vlastním podání. V kapele, která navazuje na Bohemian Acoustic Music, se představí mimo jiných Michal Šindelář. Vstupné činí 130 Kč, začátek je naplánován na 21:00 hodin.

32. Smetanovské dny

Za zcela jiného soudku jsou Smetanovské dny, které začínají o tomto víkendu. Letos se uskuteční již 32. ročník, neboť poprvé se Smetanovské dny, ještě jako vědecké sympozium, konaly v roce 1981. Letošním tématem je „Člověk a stroj“. V rámci 32. Smetanovských dnů proběhne celkem deset koncertů, které se uskuteční v Měšťanské besedě. Tuto sobotu nás čekají Slavné scény z oper Bedřicha Smetany a Zdeňka Fibicha. Zahraje Plzeňská filharmonie pod dirigentskou taktovkou hudebního ředitele Národního moravskoslezského divadla v Ostravě Roberta Jindry.


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!