verze pro tisk

Tipy na víkend 10.2.2012- 12.2.2012

Tipy na víkend 10.2.2012- 12.2.2012

Tento víkend vám přinášíme pár tipů, kam zajít do divadla, do kina nebo na koncert.

Výstava loutek

První tip na víkend je určen pro rodiče s malými dětmi. V plzeňském Národopisném muzeu totiž začíná výstava loutek ze zaniklého loutkového divadla DAS, které vzniklo už na začátku dvacátého století. Na konci devadesátých let bohužel došlo k jeho definitivnímu zániku. Pamětníci si tak možná pomocí loutek vzpomenou na doby, kdy toto divadlo navštěvovali. Nebudou zde chybět loutky z nejstaršího období divadla, mezi jejichž autory se řadí kupříkladu Gustav Nosek, který rovněž spolupracoval se slavným loutkářem Josefem Skupou.

Jiří Bárta a Kvarteto Martinů

V rámci 32. Smetanovských dnů se o tomto víkendu v Měšťanské Besedě uskuteční koncert v podání Jiřího Bárty a Kvarteta Martinů. J. Bárta patří mezi přední violoncellisty. Je mimo jiné spoluzakladatelem Mezinárodního festivalu komorní hudby v Kutné Hoře. Pravidelně vystupuje s Česku filharmonií, Slovenskou filharmonií a dalšími soubory. Koncert v Besedě se uskuteční v neděli 12.2. od 11:00 hodin.

Den zrady

Do Měšťanské Besedy směřuje i další tip na víkend, tentokráte filmový. V kině v Besedě se v pátek a sobotu promítá americký film Den zrady, který byl natočen v loňském roce. V hlavních rolích Ryan Gosling a George Clooney, který je zároveň režisérem snímku. Jedná se o politické drama, které nastiňuje období prezidentské kampaně v amerických primárkách.

Opera Bohéma

A máme tu i jednu pozvánku do divadla. Ve Velkém divadle J.K.Tyla se v sobotu večer můžete podívat na operu Bohéma od Giacoma Pucciniho.


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!