verze pro tisk

Tipy na víkend 5.4.2013- 7.4.2013

Tipy na víkend 5.4.2013- 7.4.2013

Tentokrát přináším výhradně hudební tipy na víkend. V Plzni a okolí se totiž koná několik velmi zajímavých koncertů. Potěší nejen fanoušky rocku, ale i vyznavače exotičtějších stylů, funku, punku a folku.

Pátek

Páteční tipy odstartuji tentokrát v Andělu, kde se koná Festival Arabské kultury. Vystoupí zde muzikant ze Sýrie jménem Wasfí al-Massaraní, jehož doprovodí tanečník Osama Mimi Faraga, pro změnu pocházející z Egypta. Wasfí al-Massaraní zahraje s českou-syrskou skupinou Ribelo. Ta mísí prvky typické arabské hudby s moderními prvky. Zajímavou akci můžete navštívit od osmi večer, vstupenky jsou k dostání v předprodeji za stovku, na místě pak stojí 130 Kč.

V centru Plzně v Buena Vistě v pátek večer zahraje také tuzemská špička jménem Monkey Business. Ta přijede v rámci turné Štěstí postmoderní doby Tour 2013, kde představí album Happiness of Postmodern Age. Koncert má začátek v tradičních 21:00 hodin, vstupenky jsou na místě za 320 Kč, přes Plzeňskou vstupenku a v dalších předprodejích pak o 40 Kč levněji.

Sobota

Na sobotu bych vás rád pozval do KD Šeříková , kde se představí legendární Katapult s Oldou Říhou. Ten letos slaví význačné jubileum, už plných 50 let se věnuje hudbě a rocku. Kapela Katapult, která vznikla už v roce 1975, potěší jistě nejen starší generaci, ale i mladé lidi, kteří mají rádi klasický český bigbít. Koncert startuje ve 20:00 hodin, vstupné je stanoveno na 220 Kč.

Pod Lampou se v sobotu večer mohou sejít všichni příznivci Nirvany a Kurta Cobaina, koná se zde akce s názvem In Memory of Kurt Cobain vol.3.

V Radnicích na Rokycansku zahraje v místním KD Růže Ivan Hlas Trio. Součástí tria je kromě Ivana Hlase, jejího nejznámějšího člena, také Jaroslav Olin Nejezchleba ( dříve hrál například s Petrem Kalandrou, v Etc., s kapelou Marsyas) a Norbi Kovács.

Neděle

Nedělní pozvánka pak směřuje do Měšťanské Besedy, kde bude probíhat Hodina zpívání- zkoušení, komponovaný program s nestárnoucím a stále nesmírně populárním Jaroslavem Uhlířem. Zazní známé písničky dua Uhlíř a Svěrák. Hodina zpěvu začíná v 16:00 hodin.


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!