verze pro tisk

TZ: BOSCH FRESH FESTIVAL v Plzni: Ochutnejte medvědí maso a další lahůdky

TZ: BOSCH FRESH FESTIVAL v Plzni: Ochutnejte medvědí maso a další lahůdky

Největší kulinářský festival, který přichází letos již pošesté do Plzně, proběhne za OC PLZEŇ PLAZA o víkendu 20. až 22. května. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. V Plzni nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o Západočeskou restauraci roku 2016 a další bohatý doprovodný program.

Největší gurmánský festival připravil letos několik novinek. Hlavní scéna, která je tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět přemění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Na hlavním pódiu BOSCH cooking stage se představí osobnosti gastronomie Zdeněk Pohlreich, Oldřich Sahajdák, Dalibor Navrátil, Petr Ocknecht nebo Petr Koukolíček a další.

I letos se mohou návštěvníci pod jejich vedením v rámci hodinové show naživo seznámit s přípravou nejrůznějších delikates a také, pokud budou kuchařem vybráni, je přímo ochutnávat. Na pódiu tak mohou ochutnat tříchodové menu, ke kterému jim navíc přítomný sommeliér doporučí i skvělé víno.

Hlavní pódium doplní neméně zajímavá BOSCH workshop stage. Zde si mohou vždy čtyři návštěvníci uvařit nevšední speciality společně s kuchaři v plně vybavených kuchyních. Spektrum pódií rozšíří letos nově grill stage, kde návštěvníky čekají ty nejlepší lahůdky z grilu. Čtvrté pódium bude věnováno pražení kávy, které je rovněž novinkou. Program budou tvořit baristé, proběhnou zde ukázky latté art a příprava kávy ve všech podobách. Představí se zde nejen pražírny, ale i další partneři této stage.

Po celou dobu konání festivalu budou kuchaři pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí.

Účastníci se také mohou těšit na překvapení letošního roku. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček představí speciality připravené z masa odlovených, divoce žijících medvědů.

„Na festivalu se zaměřím již tradičně na molekulární gastronomii, například Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C, nebo Peprmintový likér „zelená“ v kostce. Dále budeme návštěvníkům festivalu nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká Petr Koukolíček propagátor molekulární gastronomie a autor knihy MOLEKULÁRNÍ GASTRONOMIE.

Součástí festivalu v Plzni bude soutěž o Západočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 15 restaurací západočeského regionu a okolí se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu. Z vinařství se opět jako v loňském roce představí Via Vini, které bude hlavním partnerem v oblasti vín. Hlavním pivovarem festivalu bude pro letošní rok Pilsner Urquell. Na festivale nebude chybět ani množství stánků s delikatesami z celého světa.

Festival se pro následující dva roky spojil se značkou domácích spotřebičů BOSCH společnosti BSH. Spolupořadatelem bude stejně jako vloni FTV Prima se značkou Prima Fresh. „Spojení domácích spotřebičů Bosch s jedinečnou gastronomickou akcí, jakou je Fresh Festival, vnímáme jako ideální symbiózu. Kvalitní gastronomie potřebuje nejen kvalitní suroviny a kuchaře, ale nepochybně také kvalitní spotřebiče. O kvalitě, technologické vyspělosti a elegantním designu domácích spotřebičů Bosch se budou moci návštěvníci sami přesvědčit na Bosch workshop stage, kde mj. vystoupí i ambasadorka značky Bosch Karolína Kamberská,“ říká Radka Petrášková, Head of Marketing CZ/SK, ze společnosti BSH domácí spotřebiče.

„Věříme, že první ročník festivalu v Brně přiláká, stejně jako na Bosch Fresh Festivalech v ostatních městech, tisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny milovníky dobrého jídla a pití,“ dodává Petr Jirásek, organizátor festivalu.


Hodnocení

Hodnocení: 1.67 hvězdiček/ Hodnoceno: 6x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!