verze pro tisk

Tipy na víkend 11. - 14. 6. 2010

Tipy na víkend 11. - 14. 6. 2010

Vypadá to, že léto se přece jen přihlásilo, a o víkendu bude slunce zahřívat všechny, kteří se rozhodnou využít některého z uvedených tipů na víkend a kteří se nechají vylákat ven.

Protože ani noci nejsou chladné, je vhodné toho rychle využít a to prostřednictvím některých venkovních akcí, které se o tomto víkendu nabízejí. A tentokrát to bude opravdu na roztrhání:) Organizátoři se totiž asi o volná místa ve městě k pořádání akcí museli tento víkend přímo porvat.

Historický víkend

Začněme hned v pátek, kdy již od 16:30 začíná celovíkendový program Historického víkendu. Tentokrát se dění bude odehrávat na dvou scénách, a to na tradiční hlavní scéně - na louce U Svatého Jiří, a na scéně U soutoku (kdo ví kde :)). Program na obou scénách bude víceméně totožný, alespoň za světla, kdy se bude hrát divadlo, hrát hudba, vyprávět pohádky a strašit:) O páteční noci pak hlavní scénu rozzáří Ohňová show a noc sobotní ohňostroj.

Mezinárodní folklorní festival

Další celovíkendovou akcí je Mezinárodní folklorní festival, který se bude konat v centru Plzně na scénách U Branky a v rámci Historického víkendu i U Svatého Jiří. Tentokrát již po 14-té se českým divákům představí zahraniční soubory, tentokrát z Maďarska, Ukrajiny, Srbska a Uzbekistánu. Cizokrajné kroje a národní tance a písně určitě stojí za shlédnutí.

Akce v rámci kandidatury města Plzně na Evropské hlavní město kultury

Naprosto ojedinělou megaakcí, bude v sobotu zaplněna celá Americká třída, a která proběhne v rámci kandidatury města Plzně na Evropské hlavní město kultury. Umělci ze všech koutů vyjdou do ulic, konkrétně na uzavřenou Americkou třídu, a ukáží všem, co dovedou. Všichni, kdo půjdou kolem, budou zapojeni, ať chtějí či nechtějí:) Jak tohle vlastně nakonec bude vypadat, si tedy neumím představit, ale o to spíš stojí za to, to umělecké hemžení omrknout:) Navíc pak můžete zabrousit na scénu U Ježíška, kde bude k vidění dílo choreografa Nigela Charnoca „Happy“ a v neděli pak ze stejné dílny „Miluj mě!“ Stojí to prý za vidění, jeho práce má nebývalý ohlas. Takže i když vlastně není zřejmé, jak moc se tohle bude blížit či spíše vzdalovat klasickému divadelnímu představení, zážitek to asi bude rozhodně zajímavý.

Nesmím samozřejmě zapomenout na Skupovu Plzeň – už tradiční festival loutkářského umění, v jehož rámci se v Divadle Alfa bude loutkařit a maňáskovat ostošest a to od neděle 13. června až do 17. června.

No takže to jsou akce většího rázu, menšího rozměru, ale o nic méně zajímavý je pak například Lochotínský sekáč – soutěž v sečení trávy, která bude probíhat na loukách u ZOO.

Tolik z tipů na víkend, a já doporučuji pořádné boty, pořádně se vyspat a začít víkendový maratón zábavy!


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!