verze pro tisk

Tipy na víkend 9. - 11. července 2010

Tipy na víkend 9. - 11. července 2010

Tak tu máme zase jeden z tropických víkendů – zatím to vypadá až na 35°C!!! Každý, kdo využije v tomhle vedru jakéhokoli jiného vyžití, než ležení u vody je blázen! Takže tipy na tento víkend jen pro odvážné...

České Hrady - Švihov a Točník

Skoro všechny cesty za zážitky v různé podobě tentokrát povedou na hrady, a to Švihov a Točník, které svým návštěvníkům nenechají oddechnout. Začněme se Švihovem, kde se bude v pátek konat něco pro opravdové labužníky. Od 20:00 zde můžete shlédnout jedno z putovních divadelních představení po českých hradech, a to operu Rusalka v podání předních sólistů operních sborů celé země. Je zajištěno na 2 000 míst k sezení!!! Zdálo by se, že pořadatelé si vzali za cíl upéci na slunci co nejvíce milovníků opery, ale představení se koná až od 20:00, tak se nemusíte bát:)

V sobotu pak Švihov připravil akci pro taneční maniaky. Jedná se o jakousi „školu“ tance, v rámci které se tento víkend naučíte od 16:30 nebo od 20:30 francouzské kruhové a řetězové tance a v návaznosti na to pak další víkend tance baroka. Po každé z lekcí následuje tancovačka s tematikou toho, co bylo vyučováno.

Hrad Točník znovu po roce otevírá v pátek festivalovou šňůru České Hrady.cz. V pátek ve večerních hodinách se areál otevírá poprvé a program je opravdu pestrý. Zahraje např. Katarína Knechtová nebo Gipsy.cz. Kdo přijde v maskách, může být i odměněn. Vzhledem k počasí proto doporučuji mimo nevkusnosti něco lehkého. V sobotu vypukne ten opravdový festivalový den. Tradičně se představí nejznámější čeští interpreti od Kryštofů, Money Business, Vypsanou fixu, po Toxique či Sunshine. A pozor!! V rámci vstupenky sprcha zdarma!! Ve velkých vedrech si to užijete i s ochlazením proudy vody z hasičských hadic. Zdarma je pak už tradičně i prohlídka hradu.

Cykloprohlídka Rokycanskem

Poslední tip, a ten tedy jen pro opravdové šílence – cykloprohlídka Rokycanskem. Start tradičně v 8:45 na náměstí republiky před Infocentrem a čeká Vás cca 50 km kolem Ejpovic, Kokotských rybníků, Kamýku, ču Bušovského zámku. Zastávky na každém rohu něčeho zajímavého se zajímavým výkladem – raději bych ale trochu chladněji….

Užívejte tedy víkend, hlavně ať to přežijete - na slunci jde všechno nějak rychleji:)!!


Hodnocení

Hodnocení: 4 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!