verze pro tisk

Tipy na víkend 20. - 22.8.2010

Tipy na víkend 20. - 22.8.2010

Máme tu zase víkend, a jaké má být počásko už opravdu nevím. Už jim nevěřím ani slovo, ale nakonec je to vlastně jedno. Když chce někdo na festík jede i v lijáku, aspoň okusí kouzlo gumáků a jde stejně nakonec o společnost. Takže sbalte někoho zábavného, s kým chcete trávit čas a skočte do zábavy rovnýma nohama:)

Hip hop a další festy

A kam skákat tento víkend? Začnu skoky mílovými pro milovníky velkých, ba obřích akcí a vlastníky naditých prkenic (vstupy nejsou zrovna levné). Není to sice zrovna blízko, ale neupozornit na tyto akce by byl neodpustitelný hřích. Takže především se koná další ročník čepičářského festíku Hip Hip Kemp u Hradce Králové, brány již ve čtvrtek otevírá i Trutnov open air, v pátek pak taneční Mácháč slavící 10 let! Romantické povahy nechť zakusí folkařinu na Trnkobraní ve Vizovicích nebo na Stodole Michala Tučného v Hošticích u Volyně. To by bylo na začátek.

Šídlovák Oupn Er

Plzeňský kraj má ale také co nabídnout. Skoro za rohem se bude v sobotu konat Šídlovák Oupn Er – první ročník festiválku u rybníka Šídlovák na konečné tramvaje č. 4 na Košutce. Uslyšíte folk, blues a country, a hlavně pak Poitín - kapelku z Plzně hrající irskou hudbu vřele doporučuji. Mimo to samozřejmě spousta pití a jídla a soutěží, večer ohýnek a buřtíčky.

V žánru country se bude odehrávat sobotní den i v Klatovech – Country Den s Pavlínu Jíšovou nebo Strašlivou podívanou tak vystřídá páteční večer s MIG 21.

VoPrFEST

V okolí Klatov je tentokrát opravdu rušno – nedaleko v Plánici můžete navštívit již třetí ročník akce VoPrFEST (divný název:)) - multižánrového festiválku (jazz, rock, metal crossover, D´n´B), který poprvé otvírá i druhou stage – Jungle stan.

Slavnosti piva Chodovar

Piva není nikdy dost a dobrého tuplem, a tento víkend se speciálně za tímto druhem potěšení můžete vypravit do Chodové Plané. V pivovarské zahradě pivovaru Chodovar se tam představí zdejší mok na Tradičních slavnostech piva . Kromě piva jako takového budou připraveny ochutnávky i jiných pivních výrobků a dalších specialitek k pivu se podávajících. Pro odvážné pak soutěž „Pivní rytíř Chodovaru“ – ostatní se budou jistě bavit:) A pozor – vystupovat zde budou Ready Kirken a Nightwork (to by člověk nečekal na takové místní akci)!!

Historický víkend

Jestli se budete pohybovat o víkendu kolem Plzně, můžete navštívit ještě Historický víkend pod Radyní, konající se pod Radyní (kdo by to byl řekl:)). A návštěvě vlastního hradu Radyně se taky nebraňte:)

Pro tento víkend tedy lovu na poli zábavy zdar! A práci do pondělí nazdar:)


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!