verze pro tisk

Tipy na víkend 27. - 29.8. 2010

Tipy na víkend 27. - 29.8. 2010

Tak už je to tady!! Jedna z největších akcí v Plzni klepe na dveře! Oslava plzeňských piv v areálu plzeňského pivovaru Pilsner Urquell se koná tentokrát o pár týdnů dní dříve, než tradičně. Snahou pořadatelů tak bylo zajistit si na akci pěkné počasí, což ovšem možná nevyjde. Každopádně ale bude rozhodně o poznání tepleji, takže i možný odbyt pivka bude větší:)

Pilsner fest

Co nás tam vlastně tedy čeká? Hned v pátek od 16:00 oslavy zahájí písničkář Tomáš Klůs, a pak už to pojede – Support Lesbiens, Mig 21, Sunshine a tak dále a tak podobně. V sobotu bude pokračovat v jízdě Visací zámek, Tři sestry, Kapitán Láska nebo Nightwork. Co bude opravdu sranda je tzv. hudební vláček - dobrý výmysl pořadatelů. Každá skupina opouštějící pódium představí skupinu následující, a to jednou její peckou. Takže MIG 21 hrající Sunshine nebo Visací zámek hrající něco z repertoáru Kapitána Lásky to bude prostě pecka!

Samozřejmě návštěvníky čeká i pestrý doprovodný program – od nově otevřené prohlídkové trasy pivovaru Gambrinus, přes otevření zavřených dveří ve starém známém pivovaru Pilsner Urquell, můžete skouknout umění bednářů, naučit se správně čepovat pivo, hrát golf, zablbnout ve sport městečku G-City a tak dále, prostě za dva dny to nestačíte a ještě stihnout koncerty – bude to prostě náročné.

Rock for Church(ill)

Abychom nezůstaly jen v Plzni – ve Vroutku u Podbořan se koná další tradiční akce – festík Rock for Church(ill), který otevírá brány v pátek ve 12:00 a návštěvníky potěší libými zvuky třeba Southpaw, Sto zvířat Prague Ska Conspiracy, UDG nebo Kurtizány z 25. Avenue. Hlavními hvězdami, na které pořadatelé lákají, jsou pak britští Stereo MCs nebo The Skatalites – skáčko jako řemen. Mimo hlavní scénu pak v areálu zahrají i mix stylů DJs na represent DJ stage.

Na konec něco menšího, pro jemnější povahy – Kladruby zvou v sobotu na Folkový večer s hlavní hvězdou Pavlem Bobkem, Švihov na páteční a sobotní oživené prohlídky a „Případ mrtvého purkrabího“ a Amfík na Lochotíně na filmíky pod širým nebem.

Achjo, co si vybrat – tak šťastnou ruku a ať se Vám líbí:)


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!