verze pro tisk

Na ulici 2010

15. srpen 2010

Konečně je to tady. Po roce opět ožije centrum Plzně kulturou díky tradičnímu festivalu Na ulici, dříve také známému jako Struny na ulici. Sedmnáctý ročník přilákal do západočeské metropole opět spoustu kvalitních hudebníků, skupin a také zajímavá divadelní představení, kteří se vystřídají na čtyřech scénách. Pro někoho možná může být lehčím zklamáním, že letos nebude jedna za scén přímo na náměstí Republiky, nicméně i tak se příznivci nejrůznějších hudebních stylů mohou těšit. Koncerty a představení se uskuteční ve dnech 16.- 19. srpna na scénách V Proluce, v Zach´s pubu, na zahradě Měšťanské besedy a také nově v amfiteátru u obchodního centra Plaza.

Zach´s pub

A na se můžeme těšit? Na scéně v Zach´s pubu, která bude jako tradičně určena spíše pro alternativní hudbu a mladší publikum, potkáte například M.Y. Music, Le Pneumatique či populární kapelku 3D Lidéé, která dle RGM live space patří mezi patnáct nejúspěšnějších kapel.

Proluka

Scéna V Proluce kromě exteriérové výstavy BARVA NA ULICI 2010 nabídne třeba V3SKA, představení Divadla Bufet Plovárna nebo Quintet Václava Greifa, skvělého saxofonisty, skladatele a klavíristy hrajícího fusion a jazz.

Amfiteátr Plaza

Folkaři si dají pravidelná dostaveníčka v amfiteátru u Plazy, neboť na ně čekají mimo jiné taková esa, jako třeba Miki Ryvola, Žalman a spol., MHS či Strašlivá podívaná. Tradičně se také můžeme těšit na vystoupení Ireny Budweiserové, která se svou kapelou FADE IN předvede gospely a spirituály v netradičních úpravách.

Měšťanská Beseda

Na scéně v Měšťanské Besedě pak očekávejte spíše jazzovou hudbu a groove. Své umění předvedou například Pigeon Saxophone Quartet, Ivan Audes s Markem Aanderudem či vokální skupinu Girl Talk.

Program je hodně pestrý a tak nezbývá než doufat v pěkné a slunečné počasí, které ještě vylepší celkovou atmosféru festivalu.

Kompletní program Na ulici naleznete zde .

Zobrazeno: 4590x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!