verze pro tisk

Plzeňský Majáles 2010

18. duben 2010

Plzeň je studentské město, a proto v něm nemůže chybět tradiční studentská slavnost jara – majáles. Jako každý rok nebude ani letos chybět klání o trůn Krále Majálesu, které proběhne na Královský pátek (23. dubna) na náměstí Republiky. Aktuální král Bluejack předá v tento slavnostní den žezlo a korunu svému následníkovi, který bude plzeňským studentům vládnout celý příští rok. Majálesové oslavy vyvrcholí závěrečným open air koncertem v sobotu 24. dubna.

Volba plzeňského Krále Majálesu

Vláda stávajícího plzeňského Krále Majáles se chýlí ke konci a již brzy bude vystřídán novým vladařem. Uchazeči o post Krále Majáles se budou představovat celý pátek na náměstí Republiky, kde budou publikum přesvědčovat volebními sliby. Aby nebylo politiky příliš, budou předvolební řeči kandidátů prokládány hudbou.

Páteční program Majálesu startuje ve 14.00 hodin, kdy zahraje kapela No Heroes. Svůj repertoár představí také hudební skupina LA, Imodium a Xindl. Volba plzeňského Krále Majáles proběhne v 19.00 hodin. Vítězem bude zvolen ten kandidát, který z publika vyloudí nejvíce hluku (ohlas se bude měřit decibelometrem). Novému Králi Majáles pak zahraje kapela Discoballs a Toxique.

Majálesový open air festival

Plzeňský Majáles vyvrcholí tradičním open air festivalem, který se uskuteční v sobotu 24. dubna v Amfiteátru Lochotín. Festival startuje ve 12.00 hodin a těšit se můžeme na tři hudební scény, na nichž vystoupí více než 30 interpretů. Chybět nebudou klasické majálesové radovánky, jako jsou majálesové svatby, soutěž o titul Majálesový Borec nebo ohňová show.

Jaké kapely na 21. open air festivalu v Plzni vystoupí? Mezi hlavní taháky bezesporu patří Kryštof, Tleskač, UDG, Marie Rottrová, Znouzecnost nebo slovenská skupina Horkýže Slíže. Vstupenky na festival stojí v předprodeji 190 korun (na místě 250 korun). Více informací o akci najdete zde .

Zobrazeno: 4552x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!