verze pro tisk

Tipy na víkend 11.2. - 13.2.2011

11. březen 2011

Tak to vypadá, že počasí se konečně umoudřilo, a dokonce už svítí slunce! Obecně jsem pro víkend strávený někde venku, jestli nebude pršet, ale to bych nemusela psát následující tipy. Stejně ať jsme venku, jak dlouho chceme, sejdeme se na konec večer všichni v hospodě:) Následující tipy ale nesměřují do nalejváren, ale spíše za kulturním vyžitím (když hospodské vyžití nebudeme brát jako čistě kulturní:))

Něco pro turisty

Když už jsem Vás nabádala ke strávení víkendu venku, tak kdybyste náhodou nevěděli co tam, kam jít a tak, tak se můžete zúčastnit již 23. ročníku Hornobřízského puchýře. Název je teda odrazující, ale vzhledem k tomu, že cesty, po kterých se v rámci téhle turistické akce můžete vydat, měří již od šesti kilometrů (do 50 km pro ty, kterým se puchýře nedělají) je to výborná možnost jak se venku podívat po krajině kolem Horní Břízy. Akce se koná celý víkend, tedy každý den od pátku do neděle se můžete vydat na jednu z připravených tras. A když budete šlapat poctivě, můžete dostat odznak a hlavně – budete mít dobrý pocit!:)

Ska koncert

Kdo nebude zcela znaven pátečním pochodem, kdo šel pouze kousek nebo kdo byl třeba v práci, ten určitě rád vyrazí taky někam večer. Hned první tip je podle mě špička minimálně tohoto víkendu, pro blázny do SKA to je špička minimálně pololetí:) V Divadle pod Lampou totiž bude hrát polská, německá a česká SKA. Za Německo Die Tornados, kteří fungují již 15 let, a se svým stylem ska surf & rock ´n´ roll se udržují na špičce ve své rodné zemi. Za Polsko to rozjedou Skampararas, ty miluju!! Už fungujou tak dlouho, že to ani nebudu psát, každopádně za svou hudební kariéru se dostaly do povědomí už snad všech Evropanů. A za naší malou kotlinku se představí Green Smatroll se ska-jazzem.

Středoškolský ples v DK Inwest

Páteční akce však nemusí být úplně taková šílená, stačí jen trochu. Trochu pohybu, trochu pití, a trochu se vyšvihnout. Takže co třeba Středoškolský ples v DK Inwest! Nejen pro středoškoláky, ale i pro abiturienty. Hlavně s sebou vezměte šerpu, páč o to tady vlastně jde. Ovšem nesmíte mít takovou smůlu, že jste místo šerpy měly stužku – jako my :). No jinak klasický ples, nějaké zábavné vstupy a soutěže a tombola, ale tohle je právě ono, no ne?! (Já teda plesy nesnáším, ale tuším, že milovníci plesů by to tak brali:))

Divadlo Alfa

No a nebo byste mohli v pátek navštívit třeba divadlo. A dlouho jsme nebyli v Divadle Alfa, kde zase připravili novou hru s názvem Pirat07 a QueenOfLove. “Příběh o lásce ve virtuálním světě je inspirován komiksem a snaží se najít takový způsob vyprávění, který by tomuto literárnímu žánru odpovídal v divadle. Díky tomu se možná setkáte nejen s komiksovou poetikou, ale i s výtvarným pojetím, které šustí pokresleným papírem.“ Vzhledem k tomu, že hry Divadla Alfa vždycky sklidí ovace, ani v tomhle případě to jistě nebude jiné. Určitě Zajděte!

Svatební veletrh

No a jinak ještě na závěr – celý víkend probíhá v hotelu Angelo Svatební veletrh. Ne, nechci Vás strašit :) Je to spíš pro ty co něco chystají a tak :) A nebo se můžete jít podívat aspoň na pěkné dorty a šaty, co holky?!

A ještě na druhý závěr – v kině dávají od 10. 3. film Králova řeč. Tenhle film aspiruje na několik Oskarů a je o tom, jak v nouzi se naučíte všechno a jak od toho, od koho byste nic nečekali, se můžete dočkat právě nejvíce věcí.

Vyberte, vyrazte a užijte si víkend!!

Zobrazeno: 3537x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!