verze pro tisk

Tipy na víkend 13.- 15.8.2010

13. srpen 2010

Tak další z víkendů má být deštivý, ale rozhodně není třeba házet flintu do žita, protože předpověď poslední dobou není stoprocentní jistotou. Protože na tento víkend je plánováno mnoho venkovních akcí, doporučuji nenechat se odradit předpovědí a vyrazit třeba za některým z tipů. Deštník ale radši s sebou, a kdo probahnil některý z nedávných festivalů může potvrdit, že gumovky jsou nezbytností:)

Festivaly

Když už jsme u těch festivalů – pozvánka veskrze punková se týká v pátek začínajícího Old punx Festu na louce u zámku Zbiroh. Tahle akce je naprostým originálem pro milovníky punku jako řemen (jestli se to dá tak říct). Všichni vystoupivší musí totiž splnit k účinkování podmínku vlastní produkce alespoň 18 let zpět. Z toho důvodu, je pro mě trochu záhadou, že zde vystupuje i Xavier Baumaxa. No ale prvotřídní klasikou jsou čeští Tři sestry, Visací zámek, Plexis nebo třeba E!E, pro znalce pak i angličtí The Lurkers, a pro úchyláky Záviš:) Takže načesat číro a běžet zapogovat:)

Vytrváme u festíků – další pozvánka směřuje totiž do Rokycan na Rokycany fest. Můžete slyšet Horkýže Slíže, Dogu ale i Jaroslava Uhlíře nebo Jiřího Schmitzera (a říct nahlas „prdel“:))

Zábava pro celou rodinu

Plzeň jako taková pak taky nezůstane bez života, a všichni přítomní se mohou jít pobavit moderně, nebo středověkým způsobem. Moderní zabavení nabídne Město her již po několikáté na Boleváku. Tentokrát to tedy asi nebude ono, jestli bude pršet, ale tak můžete se pokochat pohledem (hlavně tedy mužská část) na modelky – moderátorky Dianu Kobzanovou a Andreu Verešovou a zatrsat si s Danem Nekonečným, punkovými Jaksi Taksi nebo Kečupem a večer zavzdychat nad krásou barevných jiskřiček na nebi (myšlen ohňostroj:))

Středověký zážitek na všechny zájemce „číhá“ za Plazou, kde se bude tvrdě bojovat o ruku princezny, a to samozřejmě způsobem ryze předpotopním – mečem, lukem, dřevcem (myslím tu dřevěnou dlouhou tyč do jedné ruky, nic jiného :)) No a to na zemi i na koni. Dokonce je slibováno i napichování hlav – to bude stát jistě za to!! Celá akce se bude konat vždy v 11:00 a v 17:00 hod a trvání má skoro dvouhodinové. (Taky to pak není zadarmo – 140,- Kč.)

Tradiční Chodské slavnosti

No a poslední tip směřuje do Domažlic – je to sice trochu z ruky, ale Chodské slavnosti jsou tradičními oslavami lidové kultury a národa českého, prolnuté hlavně vůní tamních luxusních koláčů a jiných krajových dobrot. Pouť s tím spojená a další atrakce pro všechny věkové skupiny jsou pak tradiční záležitostí.

S poutěmi se roztrhl pytel - asi je pouťová sezóna – a tak nemusíte za řetízákem až na chodsko, ale stačí navštívit třeba Plasy, kde bude tradiční pouť na Královnu, nebo taky Kladruby a Slavnosti nanebevzetí s poutí spojené, a nebo Horažďovice.

Ať už se půjdete bavit kamkoliv, nezapomeňte základní protideštivou a antiblátivou výbavu, a i bez ní pak zábavě zdar!

Zobrazeno: 3927x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!