verze pro tisk

Tipy na víkend 13. 5.- 15. 5. 2011

13. květen 2011

Tak už tu máme zase víkend. Utíká to jako voda, že jo, zvlášť když se týden tak vyvedl, co se počasí týká. A proto se netěšte, že by to mělo být o víkendu stejně fajn- Na sobotu jsou hlášeny přeháňky – nevíš kdy to spadne, a v neděli to má být zabité už úplně. Ale i pod střechou to může být parádní zážitek!

Olympic v Nepomuku, Katapult v Besedě

Hned na úvod, co už asi tento víkend nestihnete. V pátek hraje v Nepomuku Olympic. Kdo nemá lístky teď, už je asi nesežene. Ale může se to zkusit, tak není třeba ještě házet flintu do žita. A ještě jedna podobná akce, která už bude asi vyprodaná – Katapult v Měšťanské Besedě. Věřím, že všichni, kdo chtěli jít, půjdou, a mojí pozdní zprávu o vystoupení těchto skvělých muzikantů nikdo neobrečí.

Třemfest

Co se ale stihnout dá:

V sobotu se bude konat v Záluží již desátý ročník Třemfestu . Doufejme, že tam to špatné počasí nespadne, a hlavní hvězdy, jako Wohnout, Krucipüsk, Plexis nebo V3ska odehrají v suchu.

Dny japonské kultury

V nějakém ucházejícím počasí snad proběhne i víkend v plzeňské ZOO, který bude celý v tónech Japonska. V rámci Dnů japonské kultury se můžete pokochat hlavně okem, ale také chuťové buňky si přijdou na své. Připravena je výstava prací japonských dětí, ochutnávky japonských specialit, ukázka ikebany (japonské aranžování květin), kaligrafie, lukostřelby a tradičních bojových umění, můžete si koupit čajík, zahrát hru GO a prostě si to vychutnat.

Nové prohlídky v pivovaru

Tento víkend se pro návštěvníky lákadlem trochu silnějším než obvykle, stává i plzeňský pivovar Gambrinus. Kdo jste ještě nebyl na zbrusu novém prohlídkovém okruhu, a prostě vůbec se ještě nezašel mrknout jak že to tam funguje, tak teď bude mít jedinečnou příležitost (nejen ušetřit za prohlídku:)) V sobotu otevírá Gambrinus své brány do Dne otevřených dvěří, což znamená, že tedy prohlídky zadarmo, ale i můžete něco vyhrát v netradičních soutěžích, ochutnat nefiltrované pivo Gambrinus a od 16:00 to rozjet s V3skou, Palicí a Semtexem.

Něco pro turisty

Pokud máte pocit, že máte málo pohybu, tak můžete v sobotu využít nabídky Klubu českých turistů a realizovat se na Líňském maratonu (nebojte, jsou i trasy naprosto nemaratonové) nebo na Rokycanských pochodech a cyklojízdách. Chce to tedy ale trochu si přivstat, a pak se v pátek moc nezřídit.

Fantom Morrisvillu

No a poslední konečně plně kulturní pozvánka směřuje do Komorního divadla, kde v sobotu hrají Fantom Morrisvillu – hororovou parodii na romány Edgara Wallace. Budou se záhadně otevírat a zavírat dveře, budou záhadně mizet lidé a nalézat se zavraždění a vůbec to bude dokonalá záhada – a Vy se u toho královsky pobavíte:)

Takže ať to dopadne s tím deštěm jakkoli, vevnitř i venku, užijte víkend!

Zobrazeno: 3774x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!