verze pro tisk

Tipy na víkend 14.- 16. 10. 2011

14. říjen 2011

No a máme po hezkém počasí. Ráno je to na zimní bundu, odpoledne taky a večer jedině tak do hospody:) Pokud na Vás padají snad s tímhle počasím nějaké neblahé nálady a máte depky tak vězte, že Vánoce jsou už za rohem, takže se můžete těšit aspoň na Ježíška:)) A nebo, na což nemusíte čekat dva měsíce, vyrazit o víkendu prostě někam do šumu, a to nejen večer.

Ex Plzeň

Tak tenhle veletrh, který se pořádá každoročně v Plzni, si pamatuji už z dob základní školy, kdy jsme se mohly beztrestně připít v hodinách normálně trávených ve škole. Bylo to prostě super – najedli jsme se, opili a ještě to byla fakt sranda. Z mých vzpomínek usuzuji, že tenkrát se tenhle gastro veletrh konal v pracovní dny, na Výstavišti, které již není a tam zaplnil minimálně obě horní budovy. Dnes tedy můžete veletrh navštívit o víkendu, tentokrát to připadá právě na tento víkend, Výstaviště se vyměnilo za Halu Lokomotivy, a jeho rozsah už přece jen taky není takový, a tak v rámci Ex Plzeň můžete navštívit i veletrh kosmetiky, módy a stylu Moderní žena a veletrh bydlení a stavebnictví Moderní dům a byt.

Hudba

Jo, hudba ta je důležitá, a hlavně v případě, že si chcete večer náležitě užít někde v klubíku. Jestli jste vyznavači spíše hudby živé, nezapomeňte se nacpat v páteční večer do Šeříkovky, protože tam budou mít koncert MIG 21. (A to nacpání myslím zcela vážně, páč jestli jsou ještě někde k sehnání lístky, je otázkou.) Podle toho, co jsem slyšela, že dokáže leader skupiny Jiří Macháček na pódiu vyvádět, následován s radostí samozřejmě celou skupinou a pak i návštěvníky koncertu, tak jsem zvědavá, co zase vymyslí:)) Každopádně nebýt u toho by byla rozhodně chyba, takže se tam nacpěte, jak to jen půjde:)

Kdo se nechce nikam cpát (páč na MIG bude stoprocentně hrozný nával) a radši si poslechne něco klidnějšího v klidné poloze sedu a má rád tu romantiku u táboráku a případně vzpomíná na ty skvělé časy, kdy ještě Porta byla Portou, nechť zavítá v neděli do Měšťanské Besedy, kde budou koncertovat „kotlíkářské“ stálice – skupina Hop Trop. A když zavřete oči, bude zase léto, kolem bude slyšet jenom příroda, nikam nebudete muset spěchat a všem bude zase dvacet a život bude zase krááásný:)

No a zase z jiného soudku – v pátek můžete zavítat třeba do Bílého medvěda. No, tam je to bezva i bez koncertu, ale tentokrát tam teda bude navíc k vidění skupina E!E a SPS v rámci své spřátelené Pogotour. Nejsem v tomhle stylu žádný znalec, ale co si pamatuji, byly tyhle dvě skupiny legendami českého punku už když jsem chodila do jeslí, a protože jsou tu i dnes, tak je vidět, že fandů punku je u nás ještě stále dost a hudba tohohle žánru je stále dost kvalitní na to, aby si na ní člověk řádně zařádil:)

S hudbou se pak pojí i událost zcela unikátní – otevření nového sálu Saloonu na Roudné, Spolkového domu Roudná. Je vidět, že tenhle klub už ani nepojme řadu návštěvníků, kteří si sem chodí zchladit žáhu:) Každopádně otevření takového místa znamená další místo, kde se dají pořádat pořádné (co do velikosti) akce, a takových míst není nikdy dost. Je tedy bez debat, že tento počin je třeba náležitě oslavit, a tak v pátek přijďte taky slavit! Podporovat Vás bude skupina Mediterian a Ha band, abyste měli dostatek opravu dobrého pití, se postará zástup barmanů, kteří Vám předvedou, jak že se to pořádně míchá a Vy jim pak dáte zapravdu, že se to i dobře pije:) Po skončení akce se předpokládá nablito v álejích, páč koktejly jsou zrádné:))

Cyklokros

Jestli jste typ bláznivého cyklisty, které od toho ježdění neodradí ani tohle hnusné počasí na zimní bundu, tak rozhodně si nenechte ujít Cyklokros v sobotu a v neděli na Doubravce. V rámci osmidílného seriálu závodů Světového poháru se na startu objeví světová elitní cyklokrosová špička. Kdo by snad taky rád dokázal, že v létě pilně trénoval, může se taky zúčastnit, protože klání proběhne i mezi mládeží, ženami a veřejností. Fuj, já teda opravdu nechápu, jak v téhle kose může jezdit na kole a ani třeba nenastydne!! Tahle akce je prostě pro bláznivé sportovce (myšleno milovníky sportu se skvělou kondičkou:)), a to stojí taky za podívání :))

Co závěrem dodat? Snad jen - užijte si víkend!:)

Zobrazeno: 41121x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Px6z9B2p8c3

neděle, 7. srpen 2016
11:28

Kan ze niet zelf een politieke partij gaan oprichten om te proberen wat meer inbreng te krijgen? Als je bij een prteostgroep hoort sta je eigenlijk juist verkeerd, namelijk aan de kant die geen macht heeft. Dat is moeilijk invloed uitoefenen.


posted by: Px6z9B2p8c3 (36kw3359g(a)outlook.com) [Odpovědět]

Beny

pátek, 14. říjen 2011
11:28

Beny

Na MIG 21 jsou k dostání poslední přidané vstupenky na Plzeňské vstupence.


posted by: Beny (rbeny(a)seznam.cz) [Odpovědět]