verze pro tisk

Tipy na víkend 14. - 16. ledna 2011

13. leden 2011

Nechápu, že víkend musí mít jen dva dny. V dnešní době by se stihlo stejně práce jako před 50ti lety za tři dny a zbytek by mohlo být volno. Bylo by to poklidnější, všichni by se na sebe usmívali a stejně nemáme kam se hnát... Jsem pro založení sdružení „Za třídenní pracovní týden“ :) Pak se totiž v těch krátkých dvou dnech nedá ale vůbec nic stihnout, takže místo toho, aby se člověk aspoň vyspal, tak to je to poslední, na co zbývá čas.

Takže níže nějaké ty tipy pro nespavé dospělé, a já budu spát:)

Tentokrát to bude trochu vyšší level, žádné bezduché juchání a chlastání (jak to máme všichni rádi:)), řekla bych pravá zábava pro vyspělé povahy:) (Kromě toho to chlastání a juchání se dá dělat i po těchto „ušlechtilejších“ zážitcích:))

Hudební tipy

Začněme hudebně: V neděli vystoupí v Měšťanské Besedě Ondřej Havelka a Melody Makers. Jestli si myslíte, že nějaký páprda stojí za ty peníze, tak to teda jo. Jednou jsem tuhle jazzovou a swingovou partičku viděla na živo, a nejen, že ty melodie člověka chytnou, ale fakt se pobavíte, protože galantní pánové mají smysl pro humor, a nadhled a dokáží udělat opravdovou show.

Divadelní tipy

Tip vizuální směřuje do Divadla Dialog na hru Sebevrah, jejímž autorem je Nikolaj Erdman. Jestli myslíte, že vůbec nevíte, tak se mýlíte, protože tenhle pán je tvůrcem Mrazíka:) Ale i když hra Sebevrah je (také) komedií (teď si říkám, jestli Mrazík má být vůbec brán jako komedie), tahle je silně politická. Hra totiž vznikla v časech Sovětského Svazu, a to teda bylo rozhodně o čem psát. Taky tuhle jeho tvorbu nepochopil (nebo možná právě velmi dobře pochopil) Stalin, a milý Erdman skončil na dlouhá léta ve vyhnanství na Sibiři. Pak se tedy není čemu divit, že vznikl Mrazík :)). – Fuj, to bylo ošklivé :)

Další pěknou komedii, „Přišel na večeři“, můžete v pátek skouknout ve Velkém Divadle. Hra je sice v původu dílem amerických spisovatelů (jména nejsou podstatná, myslím:)), ale pro nás ji „objevil“ Werich. Trochu ji předělal, a od té doby se v českých divadlech obecenstvo válí smíchy nad tím, co dokáže vymyslet hlavní hrdina, aby ukončil nedobrovolný pobyt v malém městečku (způsobený zlomením nohy) a přesvědčil svou sekretářku, aby zůstala s ním, a ne v tom zapadákově s nějakým výrostkem, který jí úplně popletl hlavu. To byla krkolomná věta, ale snad jste pochopili, že na to musíte jít:)

Tip filmový

Dále: Od 13. do 17. ledna opět Měšťanská Beseda uvádí další bezva kus, francouzský film Na Mamuta s Gérardem Depardieuem v hlavní roli. Jde víceméně o takovou road movie muže, který si myslí, že už má všechno za sebou, ale tím, že se vydá na cestu (proč, to se dozvíte:)) se vlastně vrací zpět a je to fakt sranda dívat se zpětně na prožité roky.

Poslední pozvánka je taková „herní“. Jestli máte v plánu do 31. ledna navštívit pivovar a techmanii, tak si u toho můžete zahrát o ceny. Jestli nemáte tohle v plánu, tak si to naplánujte, protože to je sranda:) Dostanete hrací kartu a na své cestě po výše jmenovaných institucích se budete koukat kolem sebe a odpovídat na otázky v kartě. A taky hledat písmenka, která dohromady dávají vzkaz. Pokud složíte vzkaz, dostanete malý dárek, pokud vyplníte kartu, dostanete se do slosování. I kdybyste nic nevyhráli, tak v tomhle případě – i cesta může být cíl, no ne?

Takže užívejte víkend!

Zobrazeno: 3585x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!