verze pro tisk

Tipy na víkend 16.- 18. září 2011

16. září 2011

Opět je tu víkend a doufejme, že se počasí vydaří a vyjde čas na to, abysme si mohli dostatečně užít posledních hezkých dnů. Všechny, co musí tento víkend absolvovat rodinné návštěvy a objíždět babičky a dědečky lituji, protože centrum našeho krásného města bude plné života a i v okolí Plzně bude nebývale živo.

Mezinárodní festival Divadlo

Tak co že se to bude v Plzni tento víkend všechno dít? Předně od 14. do 22. září se koná již 19. mezinárodní festival Divadlo. V rámci festivalu se bude hrát divadlo nejen na tradičních divadelních prknech pěkně v suchu v divadle, ale tentokrát se můžete zastavit na „kus“ i například pod Velkým divadlem nebo v Proluce. V pátek pod divadlem uvidíte hru La petit mord od 15.00 nebo od 17.00 a od 20.00 pak v Proluce hru Fitzli Putzli, což je název cestovní kanceláře, která své klienty zavede na cestu ze života do smrti v hororově – komické road movie. V sobotu pak v Proluce můžete od 21.00 zhlédnout hru Finnis Terrea o velkých cestách tentokrát z pohledu nejen těch, co se cesty účastní, ale i těch, co zůstanou doma.

Dny vědy a techniky

Jestli se budete pohybovat o víkendu Plzní, určitě neminete některé ze stanovišť s prezentací zajímavostí vědy a techniky. Jde o část expozice z akce Dny vědy a techniky, která se koná již po šesté. Tato stanoviště můžete nalézt například v Kopeckého sadech nebo na náměstí Republiky, ale také v přilehlých budovách. Druhá část akce se bude odehrávat v laboratořích areálu Západočeské univerzity.

Den otevřených dveří Loosových interiérů

Pokud se chcete pokochat nebo snad nabrat nějakou inspiraci, rozhodně zavítejte na Den otevřených dveří Loosových interiérů. Tento slavný architekt se i v Plzni trochu vyřádil, a tak můžete navštívit 3 interiéry v majetku města nacházející se na adresách Klatovská 12 a 19 a Bendova 10, a také jeden soukromý na adrese Husova 58.

360°

Až do 2. října pak nezapomeňte projít Křižíkovými sady, kde je instalována výstava 360°. Jedná se o panoramatické snímky Plzně, které přibližují město v úhlu 360° x 180° s prostorovou deformací. Pohled je to netradiční a velice zajímavý.

Plzeňské ohýnky

V pátek a v sobotu, s vyvrcholením v sobotu po setmění se bude ve Škodalandu na Borské přehradě konat již několikátý úspěšný ročník Plzeňských ohýnků, v minulých ročnících probíhajících na louce U Jiřího na Doubravce. To nejpodstatnější z celé akce, je soutěž ohňostrojů při hudbě, o nejlepším rozhodnou sami diváci.

Slunce ve skle

Poslední Plzeňská akce, na kterou stojí rozhodně alespoň na chvíli zajít, je malý festival pivovarů Slunce ve skle, který se jako loni koná v areálu pivovaru Purkmistr v Černicích. Tentokrát se zúčastní na 40 pivovarů a budete moci ochutnat tak dvakrát tolik druhů zlatavého moku.

Okolo Plzně

Nyní se přesuneme do okolí Plzně. Program si pro své návštěvníky připravil hrad Radyně – Radoušovy hry, Točník – Václavské slavnosti a zřícenina hradu Litice. Všude budete svědky středověku a to v podobě šermířských představení, divadelních přestavení tanců a zpěvu.

Stačí jen popřát bezvadný víkend!

Zobrazeno: 4506x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

KAB

pátek, 16. září 2011
14:45

Ne "malý festival pivovarů Slunce ve skle", ale "festival malých pivovarů Slunce ve skle" - to je rozdíl, tenhle festival je naopak velký :)


posted by: KAB (inet(a)kab.cz) [Odpovědět]