verze pro tisk

Tipy na víkend 17.- 19. června 2011

18. červen 2011

Tak to vypadá s tím počasím na víkend tentokrát opravdu bledě. Ale zase si musíme přiznat, že předpovědi počasí, od té doby co se oteplilo, opravdu nesedí, tak tentokrát by to mohla zase nevyjít:) Je toho totiž docela dost, co se dá o víkendu navštívit a skoro všechno se odehrává venku.

Festival regionálních potravin Plzeňského kraje

Můžeme začít pátkem. Já vím, že většina z Vás je ještě v práci a to nejmíň tak do dvou, ale přesto po práci vyražte na dvůr Krajského úřadu Plzeňského kraje, kde právě od 14.00 bude probíhat Festival regionálních potravin Plzeňského kraje. Nejen, že můžete spoustu výrobků ochutnat, ale také si toho hodně koupit a to bez mačkání jako na tradičních farmářských trzích. V sobotu s sebou vezměte i děti, o ty se postarají Majda z Kouzelné školky a Petr Vacek a vy se běžte pobavit na kuchařskou show, jestli už budete mít nakoupeno.

I. Cisterciácké noci

Večer v pátek se můžete vypravit do kláštera v Plasích. Co večer v klášteře? I. Cisterciácké noci, které pro návštěvníky připravil divadelní spolek Osada z Horní Břízy. Po půl hodinách až do půlnoci se v rámci oživených prohlídek můžete přenést o několik století zpátky a zakusit atmosféru tehdejšího života řeholníků.

Bahna 2011

V sobotu tu je zase po roce něco pro vojáčky a nevojáčky, kteří ale milují vojenskou techniku a všechno co se zelené barvy týká. Po roce se konají zase Bahna a u Rokycan jako vždycky. Bude se střílet a válčit a létat a seskakovat padákem a jezdit se vším možným a vy si budete zacpávat uši (někdy):) I těm, co k téhle tematice nemají zas tak blízko, návštěvu Bahen opravdu doporučuji, protože je to prostě sranda a je to opravdu zajímavý. Kdo na Bahnech ani jednou nebyl, jako by nežil! :)

Meliny Mercouri na Americké

Co dál v sobotu: Zase bude zavřená Americká třída jako minulý rok, od Wilsonova mostu k Tescu, a to v rámci Dne Meliny Mercouri. Tato krásná slavná řecká herečka, se jako ministryně kultury v Řecku zasloužila o vznik programu Evropské hlavní město kultury a tak na její počest proběhne v Plzni multižánrový happening, na kterém se představí hlavně studenti. Tahle všehochuť Vás zabaví minimálně na půl dne, to si tedy pište!

Běh pro život

Jo, a když už tam budete, tak to taky nemáte daleko na náměstí, kde v 15.00 startuje Běh pro život. Nemusíte úplně běžet, stačí poklusávat, případně prostě projít trasu 4 km, která vede po centru Plzně. No a kdo se stihl už pěkně „upravit“ na Americké, ať si koupí na náměstí alespoň modré tkaničky, čímž může také přispět. A ještě na co – na zajištění domácí péče pro onkologicky nemocné děti.

Hudební rej

V sobotu pak pořádá i MO Plzeň 4 něco pro všechny Plzeňáky – Hudební rej na louce u sv. Jiří. Nejenže se představí zajímavé hudební formace, ale cílem této akce je prostřednictvím her a soutěží propagovat třídění odpadu. Takže zase ta zelená, tentokrát ekologicky zelená:)

Letní slavnosti:Slunovrat

A ještě jeden klášter se rozhodl trochu zviditelnit – klášter v Kladrubech, kde se v sobotu konají Letní slavnosti:Slunovrat. Tradiční trhy, ukázky řemesel a irská hudba, večer pak ohňová show.

Kino

No a poslední pozvánka směřuje do kina. Od včerejška totiž můžete v plzeňských multikinech shlédnout nový muzikál natáčený celý ve 3D formátu V peřině, o tom jak to vypadá, když se zhmotňují sny vytvořené právě v peřinách. A to nejen ty krásné, ale i ty strašné. Originální písničky, složené jen pro tento muzikál a spousta známých herců, kteří se zde opravdu vyřádili, tak to si nemůžete nechat ujít!

Tak jsem to dneska chtěla trochu zkrátit, ale prostě to nejde. Tak i přes nepřízeň počasí nezůstávejte doma, vytáhněte nějakou echtovní ochranu před deštěm a užijte si víkend na čerstvém vzduchu!

Zobrazeno: 3348x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!