verze pro tisk

Tipy na víkend 17.5.2013- 19.5.2013

17. květen 2013

Konečně se na nás má usmát štěstí a víkend bude slunečný. Je tak určitě dobré se zajít někam pobavit a shlédnout něco zajímavého. Tentokrát vás zvu na tři významné akce.

Apetit Festival

Sobota a neděle je v Plzni ve znamení Apetit Festivalu. Tenhle už tradiční gastronomický festival si v minulých letech získal velkou oblibu u veřejnosti. I tentokrát se uskuteční v parku u Plazy. Program začíná oba dva dny v deset hodin ráno a potrvá až do pozdních odpoledních hodin.

A na co se na letošním Apetit Festivalu těšit? Nebudou chybět show známých osobností z oblasti gastronomie. Přijedou třeba Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk nebo kuchtíci z pořadu Kluci v akci Ondřej Slanina a Filip Sajler.

K ochutnátní budou připraveny desítky druhů piv, gurmánská menu a akci doprovodí mnoho dalších zajímavých show. V neděli večer pak akce vyvrcholí vyhlášením Západočeské restaurace roku 2013 a Pivovarem roku 2013.

První český národní cirkus Jo-Joo

Od pátku 17.5. až do 2.6. stanuje pod mostem Milénia První český národní cirkus Jo-Joo. U Ježíška si tak na své přijdou hlavně rodiče s dětmi.

Tento cirkus funguje už od roku 1990 ( tehdy ještě pod názvem Cirkus Praga), přičemž navazuje na slavný cirkus Jadran. Od počátku nového tisíciletí využívá po dohodě s Ministerstvem kultury známku Národní cirkus.

Vystoupení začínají od 10:00, 15:00 a 17:00 hodin. Letošní program nese název Alenka v říši cirkusu Jo-Joo.

Giganti doby ledové

Už několik dní mají Plzeňáci možnost navštívit v Západočeském muzeu výstavu Giganti doby ledové. Ta se sem vrátila po několika letech. Tentokrát je zde celkem 13 scén, a to i se zvířaty, která se na výstavě dříve nevyskytovala.

Giganty doby ledové lze navštívit v Západočeském muzeu až do 23. června, otevírací doba je každý den od 10:00 do 18:00 ( mimo pondělí).

Zobrazeno: 3110x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!