verze pro tisk

Tipy na víkend 2 - 3.7. 2010

2. červenec 2010

Huráá, huráá! Konečně opravdově letní víkend a dokonce prodloužený!! Toho se musí náležitě využít, a opravdu se to nedá stihnout, protože akcí i akciček je požehnaně.

Tento prodloužený víkend využili k přilákání turistů především hradní a zámecké budovy, které na svých panstvích budou svádět nejrůznější boje, ať už na ostří nože nebo jen hudební. Hudebním požitkem je tak Hudba pod hradem na Chodském hradě ve dnech 2. – 3. 7., kde se v rámci kovářského sympozia bude hrát a zpívat především ve stylu world music a folku v podání např. Regmakan Ensemble a Pavlíny Jíšové. Takže pokud se budete při svých toulkách pohybovat v okolí, zdarma zavítejte.

Bitvy středověké krvavé se budou odehrávat na hradě Švihov (neděle – pondělí) a na zámku Zbiroh (sobota). Jak dobýt středověký hrad Vám bude názorně předvedeno na Švihově, středověký život se vším všudy pak na Zbiroze.

Divadelní zábava

Zážitek ve skrze divadelní především pro ty, kteří budou dny letního víkendu trávit v Plzni nabízí již třetí ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem, v rámci kterého můžete zavítat na hry Revizor a Král Jelenem . Revizor je již stálicí pod letním plzeňským večerním nebem a odehrává se každý večer od 21:00 hod. až do 26. 7. opět na náměstí Republiky, snažení herců ve hře Král jelenem pak můžete sledovat ve stejnou hodinu až do 12. 7. před Západočeským muzeem. Je třeba poznamenat, že o vstupenky je boj, zvlášť na teplé letní večery, navíc víkendové...

A je tu konečně také již osmý ročník Basinfirefestu ve Spáleném Poříčí. Osobně nejsem fanouškem black metalu a trash metalu a bůhví jakého ještě metalu, ale příznivci této hudby už jistě připravují svá játra na náročný víkend:) Představí se např. britští Venom, kalifornští Testament nebo maďarští Ektomorf, z domova dorazí Arakain nebo Debustrol. Seznam těch, co tu budou „hrát a zpívat“ je opravdu dlouhý, takže to chce zajet a zažít. Asi pro odpočinek uší tu zahrají i Fast Food Orchestra (ska!) a Green Frog Feet (punk).

No a v kontrastu s nářezem Basinfirefestu se bude od soboty do pondělí konat již 28. ročník mezinárodního festivalu Miluj svůj život. Jde o festival velice poklidného rázu zaměřený na ezoteriku a duchovní život. Pomocí hudby, tance, workshopů, přednášek a individuálních poraden Vás tady naučí meditaci, rozvoji ducha a prostě musíte odjíždět s pocitem krásného života před sebou:)

Shrnuto podtrženo – prodloužený víkend je tak různorodý a nabitý, že radši jedeme na vodu:) Ale Vy ostatní užívejte ať už budete kdekoliv:)

Zobrazeno: 3951x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!