verze pro tisk

Tipy na víkend 2.- 4. 12. 2011

2. prosinec 2011

Další, již druhý adventní víkend před námi. Utíká to jako voda, že? A já zase nemám udělaný adventní věnec, poslední roky to nějak nestíhám. No ale věnec nevěnec, konečně je víkend a plno volného času. Tak co s ním?? A protože je víkend přece už jen adventní tak to naladíme trochu do červeno-zeleno-bílá (nebo jaké jsou barvy Vánoc:))

Adventní půlhodinky

Předně jestli normálně nenavštěvujete kostel a do Katedrály sv. Bartoloměje zavítáte tak maximálně na věž, tak tentokrát, když už je ten advent, by to nebylo od věci. (Třeba to Pán Bůh uvidí a pak k tomu přihlídne:)) Každou adventní neděli od 15.00 hod se tu již tradičně před Vánoci (a dokonce už podesáté) konají Adventní půlhodinky, které jsou určeny všem, kteří se chtějí v dnešní uspěchané době trochu pozastavit, zklidnit ducha a vychutnat pravou atmosféru a význam Vánoc (pravou myšleno tradiční, bez darů a shonu, takovou, kterou mají Vánoce původně mít). Varhanní improvizace na adventní témata tentokrát předvedou Miroslav Pšenička, Jarosla Tůma, Jakub Janšt a Jaroslav Vodrážka.

Rozsvícení stromu

Pokud jste nestihli rozsvícení Vánočního stromu na námětí (které se konalo minulý víkend), nebo jste to při vzpomínce na minulý rok prostě vzdali (narvané náměstí, že nebylo strm ani vidět a nakonec ještě nešla elektřina.:)), tak můžete zavítat na rozsvícení stromu na Lochotíně, které se v Centrálním parku na Lochotíně koná v pátek od pěti večer. Zahrají děti ze ZUŠ v Dvořákově ulici a žesťový kvintet z Třemošné a večer se můžete těšit na ohňostroj.

Buena Vista Club

Poslední páteční pozvánka směřuje do Buena Vista Clubu , kde vystoupí Bohouš Josef se svou skupinou (z Plzně!) Burma Jones. Jestli si vzpomínáte na hitovky Samba v kapkách deště, tak to jste přesně správně. Tahle hitovka je ale již z roku 1993. Mezitím to v kapele párkrát skřípalo, byly nějaké personální výměny, až se nakonec skupina odmlčela. Teď se vrací a v rámci akustického vánočního turné zahrají nejen největší hity, ale i upravené vánoční koledy.

Divadlo

A poslední pozvánka je do divadla, konkrétně do divadla Komorního, které v sobotu zve na premiéru rockové opery Evita. Určitě všichni slyšeli případně spíš viděli film Evita s Madonnou v hlavní roli. No, ale už málo kdo ví, že Evita je zrozena perem a rukou skladatele Andrewa Lloyda Webbera, k čemuž došlo už v roce 1978. Komorní divadlo dostalo na její nastudování volnou licenci, tedy se nemusí přesně držet všeho co je dáno, a bylo již mnohokrát stejně hráno. Komorní divadlo tentokrát nabízí Evitu stejnou a přece jinou, kterou nelze nenavštívit.

Všem přeji vydařený víkend v jakémkoliv směru!

Zobrazeno: 3654x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!