verze pro tisk

Tipy na víkend 20.- 22.5.2011

20. květen 2011

Hurá, hurá! Zase víkend! Tak co budeme provádět?? Asi všichni vyrazíme někam za sluníčkem ven, na kola, na chatu, za babičkou, za dědečkem, a tak :) A pro ty ostatní, co jsou zatím bez plánu následující tipy.

Klatovský majáles

Od čtvrtka (tedy od včera) se až do soboty koná Klatovský majáles. O místě se nebudu rozšiřovat :), ale co tam bude k slyšení a k vidění? Studentský průvod městem, hudební workshopy (půjčí Vám tam vše od kytary po fujaru:)), Kapitán Láska, Toxique, Airefare, spousta pití, mnoho jídla, slečny v sukních, chlapci bez triček.... Jooo, kdybych nejela na chatu, už tam jsem :)

Historický jarmark

Jestli rádi cestujete spíš kolem Plzně, než se pohybujete v centru, další akcičkou je Historický jarmark v Klášteře v Kladrubech. Jestli jste nikdy nebyly v Klášteře, tak i bez jarmarku to stojí rozhodně za to (je tam dokonce i naučná stezka kolem:)) a s tím jarmarkem se přenesete o mnoho let zpět, kdy ještě ženské nosily dlouhé sukně a ruce měly tvrdé, chlapi měli srdce na pravém místě a vyráběly poctivé výrobky. A ty si tam taky můžete koupit, abyste pak měly vzpomínku, jaké to bylo v minulosti:)

Hamernický den

V sobotu láká všechny turisty také Dobřív. V této celkem malé obci se skrývá o dost větší poklad, a to je starý hamr. Aby se nezapomnělo, co že se to tam vlastně dělalo a jak to fungovalo, koná obec Dobřív právě v sobotu Hamernický den, kde Vám všechno ukáží, předvedou a nějaký ten výrobek taky z toho vzejde:)

Autosalón 2011

No a ostatní co se rozhodnou zůstat na víkend v Plzni se mají taky jít kam podívat. Milovníky rychlých (ale i pomalých) kol rozhodně ať nemine Autosalón 2011 na bývalém výstavišti za OC Plaza. Auta i autíčka snad všech prodávaných značek, ale i trocha historie a zajímavostí, to už stojí za návštěvu. Vzhledem k tomu, že se jedná o akci, která naláká asi spíše pány, je místo konání přímo skvělým tahem – vezměte své polovičky, zabaví se při nákupech a Vy budete blízko a ne zase moc :)

Divadlo

Trocha kultury na večer – vyšvihněte se a vyražte na poslední představení před derniérou Richarda III. Naprosto bezkonkurenční výkon Jana Potměšila v roli hlavního „hrdiny“ Vám dokáže, že tato shakespearovská tragédie, není zase tak mimo naší dobu, a že i dneska cesta k moci není lehká a stojí nejen mnoho životů, ale i duševní zdraví hlavního hrdiny. No, třeba si pak někdo uvědomí, že to za tu ztrátu radosti ze života prostě nestojí, a věřte, že Jan Potměšil Vás o tom přesvědčí.

ZOO trhy

No a nakonec něco pro ranní ptáčata, nebo i pro ty, kdo v pátek nešli juchat. Jo a je tedy třeba mít zálibu v terarijních zvířátkách. Jestli na Vás tohle všechno sedí, tak se běžte podívat do KD Peklo v sobotu ráno, kde se budou konat ZOO trhy. Vstupné je minimální, ale očumovat tam můžete, jak dlouho chcete:) Nakonec uvidíte, že si snad i nějakou ještěrku odnesete. Navíc zde můžete využít zdarma poradenství skvělého Veterináře MVDr. Vítězslava Honsy. Trocha reklamy nezaškodí – pan doktor je strašně fajn, vždy poradí a je moooc šikovný :) (to by stačilo:))

... a to je konec, takže si to všechno užívání pěkně užijte!!

Zobrazeno: 3674x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

KlSzKNnblv

neděle, 7. srpen 2016
08:56

Hey, that's the grsteeat! So with ll this brain power AWHFY?


posted by: KlSzKNnblv (7da4qp63f(a)outlook.com) [Odpovědět]