verze pro tisk

Tipy na víkend 22. - 24. dubna 2011

22. duben 2011

Tak a je tu skoro léto. Holky začínají chodit v sukních, (aspoň ty, které přes zimu nelenily a chodily poctivě do solárka :)) a kluci valí oči (na ty, které pře zimu neusly na vavřínech a chodily poctivě cvičit:)) No a protože je tak krásně tak se zaplnily zahrádky a všichni popíjí venku, takže i dnešní tipy jsou čistě venkovního charakteru (až na pár výjimek, jako vždy:)) A protože jsou Velikonoce, tak se pořádá o sto šest:)

Začněmež v Plzni

Například plzeňská Zoo pořádá od soboty do pondělí Velikonoce na statku. Již trdiční akce Vás zavede do klasických staročeských Velikonoc se všemi tradicemi našich babiček. Vyřádí se děti a dospělí se dají pivko:)

V sobotu se můžete jít také podívat na dřevorubecké snažení na výstaviště za OC Plaza. V 11.00 bude zahájeno již po třetí na tomto místě finále Czech Cup – Dřevorubecká show v šesti disciplínách. Kdo by nemohl dospat, může přijít už v 9.45, kdy se bude připravovat dřevo na soutěž, tak to může okouknout, jestli někdo nepodvádí:)

No a kdo by radši třeba trochu adrenalinu, ať vyrazí na Pouť u Jiřího, kde může z kolotočů, přemíry jídla a piva zvracet až do pondělí :).

Do soboty se ještě promítají české filmy v rámci festivalu Finále Plzeň. V sobotu ještě můžete stihnout od 10.00 (jestli ovšem budete mít ještě štěstí na zbylé lístky) Fimfárum, Autopohádky nebo soutěžní film Vše pro dobro světa a Nošovic. Slavnostní zakončení festivalu se bude konat v Pekle za doprovodu Melody Makers s Ondřejem Havelkou.

Vydejte se na hrady a zámky

No a protože od dubna už konečně otevřely brány a jiné vchody hrady a zámky, a na Velikonoce se snaží přilákat návštěvníky do svých útrob, zavítejte například na hrad Švihov. V rámci akce Velikonoce s hradní krčmou se naučíte mnoha způsobům zdobení vajíček a perníčků a určitě si nezapomeňte dát v hradní krčmě medovinu a jít na prohlídku hradu! Na Velikonoce zve návštěvníky i hrad Kašperk, kde se bude provádět speciální prohlídkový okruh – to nejlepší ze dvou stávajících prohlídkových okruhů a pobaví Vás šaškovské představení. Jinak samozřejmě středověké občerstvení a malá středověký jarmark je samozřejmostí.

A už jste někdy slyšeli o Zámeckém statku Újezd nade Mží? Kdo ne, tak je teď ta nejpříhodnější doba tam vyrazit, protože jsou pro návštěvníky připraveny na sobotu Křepelčí hody, v rámci kterých se bude hrát a zpívat a taky hrát divadlo, proběhne country vystoupení, nejen pro děti budou připraveny různé rukodělné aktivity, jarmark, tombola, prostě nabitý program od rána až do večera. No a vzhledem k názvu tu bude spousta jídla (nejen křepelky na všechny způsoby) a pití a křepelčí vejce zde můžete koupit za 2 ,- za kus, což je úplně zadarmo! Jinak na statku je velké množství domácích zvířat (od ovcí až po pštrosy), které si můžete prohlédnout při projití Farmářské stezky.

No a nakonec ještě zmíním, že Velikonoce si můžete užít i po kulinářském způsobu. Mnoho plzeňských restaurací se totiž tímto svátkem nechalo inspirovat k nabídce tématických jídel. Tak například Sokolovna nabízí Velikonoční špenátové hody, Velikonoční menu má i restaurace Na Spilce a Velikonoční čtyřchodové menu připravil Angus steak house.

Na závěr je třeba upozornit dámy, že by neměly zapomenout na výrobu velikonočních vajíček a pány, aby nezapomněli vyšupat své květinky. Jednou za rok a beztrestně mlátit ženský – no řekněte, že si to občas nezasloužíme :)

A tak přežijte pondělní výprask bez modřin a polití vodou, a zbytek velikonočního víkendu si pořádně užijte!

Zobrazeno: 3973x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!