verze pro tisk

Tipy na víkend 23. - 25. 2010

23. červenec 2010

Tento víkend, nebo spíše tipy na tento týden osloví především festivalové nadšence. Konají se totiž hned dvě festivalové open air akce.

Tou první, která mě osobně až tak moc neříká, ale dá se říci, že je evropského měřítka, je Fluff Fest, evropský letní hardcore camp v areálu letiště Rokycany, a to již jeho 11. ročník! Podle zainteresovaných, je to jeden z nejkvalitnějších festíků tohoto typu, a právě proto se na něj sjíždí fanoušci z celé Evropy, zástupců z našich luhů je menšina, a to jak v davu fanoušků tak v účinkujících kapelách. Lákadlem by pak mohla být na př. anglická formace Dead Swan, nizozemští Vitamnin X nebo američtí Municpal Waste. Co je fakt zajímavé na tomhle festíku je to, že kromě piva zde neseženete žádný alkohol a žádná masitá jídla, protože se zde podává pouze veganská strava. (Představa hardcore fanouška s okurkou v jedné a limčou v druhé ruce mě docela pobavila:))

Festival Hrady

No, za to putovní festival Hrady.cz, který se stěhuje po českých hradech (kdo by to čekal:)) je již stálicí mezi letními akcičkami, a výhradně veganského občerstvení a nealkoholických nápojů se děsit nemusíte. Normálně maso, klobása, halušky, pivko, vínko, paňáky, atd:) A pak taky již tradiční „hradní“ kapelky, které zde můžete potkat skoro každoročně, jako např. Kryštof, Sunshine, Wohnout, PSH apod. Akce se rozjíždí již v pátek v 18:00 tradičním hradním zahajovacím večírkem v maskách. Co maska, to dárek. A v sobotu pak pokračuje od 12:00 právě skupinou Kryštof. V ceně vstupenky vstup na hrad zdarma, ale asi bude plno, tak snad to průvodci zvládnou:)

Historický víkend pod Radyní

Pro ne příliš aktivní festivalové nadšence je tu například Historický víkend pod Radyní, kam můžete vyrazit i s dětmi (i bez nich:)) a vybojovat v lukostřelbě láhev vína Habanské sklepy, zkusit si razit mince nebo se jen tak podívat jak vypadala středověká zbroj, jak se bojovalo, střílelo z kuše apod.

A ještě něco zcela z jiného soudku – pro hladová ouška všech milovníků vážné hudby – Kladrubské léto 2010 Vás nakrmí tuto sobotu dílem Bacha či Händela v podání M. Schley Rendlové a A. Brožákové. Koncerty se pak konají vždy v sobotu v kostele Nanebevzetí Pany Marie, kde akustika dodává hudbě nadpřirozenou moc:)

Proto neseďte doma, ať už bude jakkoliv a vyražte za zábavou a užívejte co je ve Vašich silách!

Zobrazeno: 3785x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.5 hvězdiček/ Hodnoceno: 2x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!