verze pro tisk

Tipy na víkend 23.3.- 25.3.2012

23. březen 2012

Kulturní program na tento víkend opět přináší pár zajímavých akcí, na které je dobré upozornit.

Plastici

Z hudby jsem tentokrát vybral koncert Plastic People of the Universe. Legendární kapela vystoupí již dnes večer v KD Šeříková . Historie této skupiny sahá až do roku 1968, jedná se tak o jednu z nejstarších aktivních kapel na české scéně. Koncert undergroundových „Plastiků“ začíná v osm večer.

Letecký ples

V pátek večer také můžete navštívit 13. letecký ples, který se uskuteční v kulturním domě Peklo. Taneční zábava bude jistě velkolepá.

Tango

Hudba bude znít i v sobotu. Zmíním opět Šeříkovku, kde to poslední dobou opravdu žije a jezdí sem koncertovat opravdu vynikající kapely. V sobotu večer vystoupí skupina Tango, která má počátky v první polovině osmdesátých let minulého století. Po pár letech se rozpadla, nicméně v roce 2001 byla její činnost obnovena. V současné době hraje v pětičlenné sestavě, která je tvořena členy skupin Fittipaldi Is Dead a Projekt Parabelum.

Čtyři slunce

Na páteční večer můžete zajít také třeba do kina. V Měšťanské Besedě se promítá nový film Bohdana Slámy Čtyři slunce, který byl jako vůbec první český film promítán na slavném festivalu nezávislých filmů Sundance. Projekce běží od 17:00 a 19:30 hodin.

Jeden svět

Na závěr bych upozornil také na to, že od pondělí bude kino v Besedě promítat filmy v rámci festivalu Jeden svět. Zajít můžete třeba na filmy 269 milionů pod hladinou (ČR), Život ve fotografiích (Izrael), Nedáme se umlčet (SWE) nebo Hlas Barmy (NOR).

Zobrazeno: 3904x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!