verze pro tisk

Tipy na víkend 24. - 26. 9. 2010

24. září 2010

Tak to vypadá, že se nám chýlí ke konci i babí léto, a to jsem si ani nestihla všimnout, že vůbec nějaké bylo:( Každopádně z toho plyne pro kulturní vyžití jeden zásadní fakt, a to, že se dění přesouvá skoro výhradně do prostorů klubů. Co nás tedy tento víkend čeká?

Páteční noc

Páteční noc můžete strávit trsáním či hloubáním. Diametrálně odlišné vyžití pro milovníky tvrdé hudby a pro milovníky vědění:) Ti z Vás, kdo se počítají ke skupině „metalistů“ nechť zavítají do Divadla pod Lampou . Zahrají tam totiž čeští Dying Passion, v čele s krásnou zpěvačkou, jako zhmotněním svého krásného hlasu.

Tahle skupina zde zahájí své turné s novým albem „Absorb“, za které získala ocenění Album roku 2009 v anketě roch publicistů Břitva a „stříbrného anděla“ v kategorii Hard & Heavy. Hudba skupiny je určena především všem uším hladovým po doom/gothic metalu s citlivými rockovými prvky.

Zatrsat si můžete jít v pátek večer pak ještě třeba do House of Blues , do klubíku s nejlepším ozvučením zaručujícím kvalitní zážitek. A kvalita zážitku pak úměrně vzroste s The Critters, punkovou skupinou, kterou hudba očividně baví, a tuhle euforii přenesou i na Vás... Jen přijít:)

Dostáváme se k tomu slibovanému hloubání a vědění a vůbec. Můžete se o to snažit i jinde, ale Techmania je dnešní noci tím nejlepším místem, kde se můžete opravdu hodně naučit a opravdu hodně pobavit. Že tohle nejde? Tak to jste ještě nebyli na Noci vědců. A ta bude právě v pátek! Kdo nevěří, ať tam běží, a kdo věří, už tam je:)

Plán na sobotu

Sobotní den, by mělo pršet, foukat a vůbec být hrozně, takže ideální den na nákupy. Kdo není slečinka, a na hadříky si nepotrpí, měl by nákup zaměřit alespoň směrem potravinových zásob na dlouhou zimu (a dlouhé zimní dny, léčit se z kocoviny s prázdnou lednicí není dobré:)). No, a když už jsme u toho nakupování, zavítejte rovnou do Olympie – Módní show, na které zazpívá finalistka superstar Leona Šenková, Vám (možná) nákupy zpříjemní. Holky si užijou každopádně, módní trendy na krásných modelkách... No, takže si užijou asi i kluci:)

A sobotní noc to rozjedou v Šeříkovce Cock Sparrer!! Že nevíte co to je?? Já taky ne, protože to asi není davová záležitost, ALE vzhledem k tomu, že tohle jsou praví punkoví dědci, kteří už něco zažili (vznikli už v r. 1974!) při prvním prošlapávání trnité cesty k pozdější punkové scéně 70.tých let, je rozhodně o co stát! Prostě jedna z nejvlivnějších streetpunkových kapel si Vaše oči a uši zaslouží opravdu jako málo kdo.

Abych nezapomněla ještě na jemnější polovinu těch, kteří se rozhodnou vmísit do sobotního šumu – Komorní divadlo uvádí muzikál Miluji tě, ale... Představení, které po letech ve světě přijíždí do Plzně. Pod režijním vedením A. Procházky se můžete konečně zasmát situacím, které vznikají mezi mužem a ženou při snaze o fungující vztah, a kterým se v životě nesmějeme. Naučte se to brát s nadhledem a zavítejte:)

Takže zase bude o co stát, ať už si vyberete cokoliv, pořádně si to užijte, pořádně se zničte, případně naberte sil a hlavně to ve zdraví přežijte!

Zobrazeno: 3569x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!