verze pro tisk

Tipy na víkend 25.- 27. 11. 2011

25. listopad 2011

Tak teď si můžu říct, že jsem to říkala. Co? No že za chvíli už jsou zase Vánoce a letí to jako blázen. A to jsem říkala už v srpnu! Jsem prostě jasnozřivá :))) No a co s pomyslně načatým večerem, respektive víkendem:)?

Hudba

Tak jedna velká, již každoroční akce pro všechny milovníky krásné hudby a krásného hlasu Lucie Bílé se koná v pátek Měšťanské Besedě. Předpokládám, že lístky už opravdu nejsou, takže Bílé Vánoce Lucie Bílé, jen pro ty šťastné. Chápu, že tento tip není pak tipem, ale tak napsat se to muselo, aby bylo povinnosti učiněno za dost:)

Možná podobně to ovšem bude asi s dalším hudebním králem – Rytmusem, který vystoupí v sobotu v Chlumčanech ve Fontáně. Tam bych řekla, že budou snad i lístky na místě:) Zakladatel slovenské hip-hopové skupiny Kontrafakt bude v Chlumčanech prezentovat své nové, již třetí, albu s názvem „Fenomén“. Na koncert si s sebou pak Rytmus přivezl nový haip-hopový talent MC Malýho Mana, za mixážním pultem se pak představí DJ Flux a Lucky Boy.

Poslední, tentokrát už opravdu regulérní pozvánka na koncert směřuje do Buena Vista Clubu na páteční večírek s Gang ala Basta, která v Plzni vystoupí po roce a tentokrát s novým kytaristou. Tahle česká energická skupina není žádným nováčkem v českých hudebních vodách. Má již vydaná tři alba a za sebou stovky koncertů. O jejich kvalitě a umění publikum opravdu rozehřát svědčí i to, že si je jako předskokany vybrala Massive Attack!

FFF

Co to je? To je již tradiční každoroční Festival francouzských filmů, který tentokrát zase „navštíví“ kino Cinestar. Představí se na desítky francouzských filmů, které se stali filmovými šlágry, stejně tak se představí nějaký to kultovní film. Všechny filmy, které se v rámci festivalu budou uvádět jsou jistou rekapitulací minulého filmového roku, takže půjde o výběr toho nejlepšího. Nevím, jestli pro někoho budou podstatné názvy, páč si stejně musíte přečíst o čem to je, no ale tak aby se neřeklo: Zváni jste na příklad na filmy Arthur 3, Lůno, Melancholie, Osamělost prvočísel nebo Dvojí život Veroniky. Co je ale podstatná informace – každý film v rámci festivalu stojí pouhých 89 ,- a promítá se v původním znění s titulky. Takže brýle s sebou:))

Výstava

Kdo už se nemůže dočkat d¨těch děsných svátků plných stresu a pokrytectví, myslím tím ty krásné svátky plné lásky a pohody na který se každý těší rok co rok:)), tak hlavně (ale nejen) pro ty je přichystána výstava Proměny Vánoc ve 20. století od 25. 11. v Národopisném muzeu. Z expozice na Vás dýchne opravdový, ničím nezkažený duch Vánoc minulého století, seznámíte se jak s Ježíškem, tak i s Dědou Mrázem. Vánoce, tak jak je znali naši rodičové nebo babičky, můžeme okusit prostřednictvím plakátů, fotografií, receptů apod.

Kde bude primátor?

No tak předně hned v pátek bude sedět ve své kanceláři a čekat kdo přijde a co bude chtít. Má totiř Den otevřených dveří, takže mu můžete jít vynadat nebo ho pochválit nebo tak něco:) Vstávají mi vlasy hrůzou z tohohle nápadu a doufám, že primátor tenhle den přežije ve zdraví:))

A pak se bude v neděli vyskytovat v okolí jednoho stromu, který vyroste na náměstí. Tam bude s pomocí biskupa Františka Radovského rozsvěcet Vánoční strom. Jo a abych nezapomněla, budou mu v tom pomáhat taky handicapované děti a zapějí pěvecké sbory Gutta, Mariella a Plzeňský dětský sbor. Samé děti, kam se podíváš nebo Vánoce jsou vlastně hlavně pro ně, že jo:)

Takže přeji Vám, nechť se víkend vydaří tak, jak chcete a nikdo Vás v tom předvánočním čase neotravuje!

Zobrazeno: 3408x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!