verze pro tisk

Tipy na víkend 26. - 28. listopadu. 2010

26. listopad 2010

Další víkend na krku, tak co budeme dělat?? Venku je už i bílo, a někdo snad dokonce už nasazuje prkýnka všeho druhu. Tato neděle pak bude první adventní nedělí, takže i výrobou adventních věnců se budou krátit zimní večery, případně pečením cukroví. Jojo, už je to zase za dveřmi, ten Ježíšek. Proto víkend strávený příjemně, bez předvánočního stresu (na někoho to ještě teda nepadlo) doporučuji.

Festivalu francouzského filmu

Tak předně je třeba pozvat všechny do kina, a to proto, že v rámci 13. ročníku Festivalu francouzského filmu, tu budou (v kině CineStar) od pátku do neděle pomítat filmy známých režisérů (francouzských, že) jako jsou např. Luc Besson, Francois Ozon či Joenn Sfar. V rámci festivalu nebude zapomenuto ani například na animovaný film (Iluzionista), jinak všechny žánry zastoupeny, vybere si opravdu každý!

Sobotní den se rozhodli v Pivovarském dvoře Purkmistr už zasvětit Vánočnímu času (přece jenom – ta první adventní neděle). Probíhat zde budou Vánoční rukodělné trhy, tedy půjde čistě o výrobky se sváteční tematikou, a dokonce se bude akce účastnit i Mons. František Radkovský, který nejen že posvětí zdejší krásný dřevěný Betlém, ale dokonce posvětí i každému (kdo bude chtít) adventní věnec (jaký má být cíl posvěcení adventního věnce nevím, ale jistota je jistota:))

Sobota večer

V sobotu večer (kdo nebude mít nějaké vánoční domácí práce) můžete navštívit například Buena Vista Club, kde v rámci minifestivalu Power of Women vystoupí tři „skupiny“ se silně ženským prvkem (v podobě samých ženských, nebo alespoň jako hlavní součástí). Afrodance v podání skupiny Equet, reggae-ska v podání Lariky a worldmusic-reggae v podání Nebiba si nenechte ujít, trocha exotiky hlavně pro muže, ale i pro holky.

Sobotní večer Vás zve dále House of Blues do svých útrob, tentokrát na bluesovou session skupiny Hruškowicz. Sami se představují jako bluesově-rocková skupina vokálně instrumentální smečka mladých, silných, moudrých, bohatých a krásných hudebníků :)) Co je na tom pravdy stojí za zjištění:) Každopádně s nimi bude asi sranda, takže hlavně nezadané ženštiny – sobotní večer v House of Blues je jen Váš :))

Poslední víkendový tip, je tipem nedělním a směřuje do Měšťanské Besedy, kde večer vystoupí Dan Bárta s Triem Roberta Balzara. Dan Bárta – zpěvák, kterého nemusím představovat, každopádně jako jeden z našich nejtalentovanějších a nejvšestranějších, založil v roce 2000 sólový projekt Illustratosphere, jehož součástí je právě i Trio Roberta Balzara – jež je jedním z nejlepších jazzových uskupení u nás. Tento „okleštěný“ akustický projekt, představí vlastní skladby a jazzové jazzové standardy.

Nenechte se strhnout vánočním stresem, je to ještě daleko, a raději užijte víkend podle svých představ!

Zobrazeno: 3663x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!