verze pro tisk

Tipy na víkend 27.1.2012- 29.1.2012

26. leden 2012

Poslední lednový víkend přináší několik zajímavých akcí, na které bychom měli upozornit. Kdo nechce sedět doma v teple a chce si naopak užít příjemný víkend ve společnosti a s trochou kultury, má možnost zajít do plzeňských podniků a klubů, kde to bude žít.

Live přenos koncertu Magdaleny Kožené

Prvním tipem, který Vám dnes přinášíme, je unikátní přenos koncertu české operní pěvkyně Magdaleny Kožené. Ten se uskuteční v pátek 27. ledna od půl osmé večer v Besedě. Jedná o živý přenos koncertu, na němž vystoupí Magdalena Kožená spolu s Berlínskými filharmoniky. Tento koncert je přenášen celkem do více než padesáti kinosálů v Německu a dalších dvaceti kin po celé Evropě. Kromě samotného koncertu bude v rámci projekce probíhat také nahlédnutí do zákulisí, kde diváci zjistí, jak Berlínští filharmonici pracují. Koncert proběhne pod dirigentskou taktovkou Sira Simona Rattla.

Zatrest

Ne každý si o víkendu chce dopřát vážnou hudbu a vyhledává raději jiný styl. V tom případě doporučujeme zajít třeba do Buena Visty, kde se v sobotu představí olomoucká kapela Zatrest, která hraje klasický punk. Byla založena již v polovině devadesátých, takže má svůj osobitý styl a kvalitu. V Plzni zahrají mimo jiné z nového alba „Žiju jako krysa…“.

House of Blues koncerty

O víkendu to žije také v House of Blues. V pátek zde zahrají Hibaj, kteří zahrají známé i méně známé hity od svých oblíbených muzikantů- Erica Claptona, Dire Straits, Santany a dalších. O den později si zas pódium v klubu vyhradí rockový Hewer.

Tip na pondělí

Přestože v pondělí již musíme zpátky do práce a po víkendu zbývá obvykle jen bolest hlavy a nějaký ten zbytkový alkohol, tentokrát se vyplatí jít večer do Lampy, kde proběhne koncert německé folk punkové kapely The Porters. Budou tu prezentovat svoje třetí album „Rum, Bum And Violina“.

Zobrazeno: 3674x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!