verze pro tisk

Tipy na víkend 28.- 30. 10. 2011

27. říjen 2011

Fuj, no to je zima, člověk by nejradši nevystrčil ani nos z domu. Co z domu, z peřiny! :) No ale zase by to byla asi po pár dnech nuda (pokud by tedy nebyli pod peřinou dva:)) a tak když už máme pár volních dní plus jeden na víc, tak by to chtělo trochu kultury.

Hudba

A prostě dneska nevím, co bych pořád psala kolem, tak to nebudu dál „okecávat“ – v pátek vystoupí v Buena Vistě Clubu J.A.R. Tahle kapela mě taky provedla celým mládím a pořád mají tolik energie, to fakt nechápu :) A co jsem tedy dlouho netušila – co, že znamená zkratka J. A. R. – tak to znamená Jednotka Akademického Rapu:) Tak asi to souvisí s jejich stylem hudby:) No ale každopádně v pátek v BVC představí tahle stálice českého „akademického rapu“ nové album „Dlouhohrající děcka“ a já budu zase zírat, jak jim to pořád šlape, a kde berou pořád ty nápady:)

Jo, a když už jsme v BVC, může se tu objevit i v sobotu, protože to tu budou hrát Red Hot Chilli Peppers Revival, tak můžete srovnat.

Další větší hudební akce se v pátek rozjede v Divadle pod Lampou. Půjde o Czech Fullhearted Tour, takže to bude zatraceně tvrdá záležitost. Protože tomuhle stylu neholduji, tak ze sebe nebudu dělat rádoby znalce a rovnou vybalím, že pořadatelé zvou hlavním tahákem rakouckou hardcore skupinu Inarcadia, kteří představí své nové album, dále jim na pomoc přijeli rakouští souputníci Seeds of Blood a za české luhy a háje pak skupina s výborným názvem At8onthepingpongtable (to by mě zajímalo, co vedlo k tomuhle názvu, a co se na tom stole dělo:)) a ještě chomutovští Victims, která „zajíždí“ nového bubeníka.

No a sobotní noc v DpL taky nebude nudná, a to protože tu vystoupí skupina Kill The Dundies! Ne, že bych toho o téhle skupině nějka moc věděla, ale přece jen ten název – to mi něco říká:)) Co že by se o nich dalo říct. No, stylem hudby nejspíše garage rock (aspoň tak je to všude prezentováno:)), jo a mají hamondky a to dává prostě vždycky všemu takovou šťávu:) Jinak v říjnu vydali novou desku, a kupodivu se rozhodli pro křest u nás. Takže tento večer v duchu křestu, a k tomu se pozvali ještě jednu anglickou kapelu – The Lark (asi aby se tu necítili tak sami:)) a pak je ještě podpoří čeští The Finally (abysme se taky předvedli:))

Drakiáda

A protože je v pátek volno, tak můžete užít i celý páteční den víkendově, a jít třea pouštět draka. (Teda kromě těch, co to zase ve čtvrtek večer moc přeženou:) Většinou se sice jedná o takovou dětskou záležitost, ale v poslední době se do toho znovu pouštějí i dospělí, nebo vypadající dospěle, a to za pomoci různých akrobatických speciálních draků drahých jako blázen. Ale jestli Vás to baví, tak proč ne, a na Drakiádě můžete i vyhrát nějakou fajn cenu, a vůbec se docela pobavit. Jenom pozor na zamotávání šňůr! To rozmotávání je fakt peklo:)

Světlo pro Ugandu

Jestli pod tímhle názvem čekáte něco se světlem, tak tentokrát tedy ne. Jde o charitativní koncert plzeňského sboru Touch of Gospel, která bude vystupovat v sobotu večer v Pekle. A jak už jinak název napovídá, když přijdete a řádně zaplatíte vstupné, přispějete na rozvojovou a humanitární pomoc v Ugandě.

Velhartice

Člověk by řekl, že hrady a zámky už jsou zase uzamčeny a zase patří jen těm opuštěným duším, co tam zůstaly. Velhartice se ale rozhodli vybočit z řady a v sobotu pořádají Běh o hradní klíč. Zvlášť poběží pážata, panoši a dvorní dámy, a královskou disciplínou pak bude běh rytířů. Mimo to, že si můžete řádně provětrat plicní sklípky, se můžete vydat i na prohlídky, které tentokrát budou provázet kostýmovaní průvodci, nebo si zastřílet z luku či trebuchetu. A že nevíte co to je? Tak to se asi budete muset přijet podívat:)

Já se těším, jak nevystrčím nos z peřiny celý víkend, ale těm odvážlivcům, kteří ho vystrčí, přeji jednoznačně hřejivé zážitky!

Zobrazeno: 3546x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 2 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!