verze pro tisk

Tipy na víkend 29. - 31. října 2010

29. říjen 2010

Doufám, že jste všichni ve čtvrtek oslavili den založení Československa hojným pitím a zábavou a nakoplo Vás to do dalšího slavení, tentokrát víkendového a halloweenového! I když je Halloween záležitostí čistě anglicky mluvících zemí, i tady se tak nějak slaví – protože každá záminka slavit a při té příležitosti řádně řádit, se hodí:)

Halloweenský víkend

I když Halloween ve svých domovských zemích slaví převážně děti, a to 31. října, u nás ho slaví především dospělí, a to i o několik dní dříve:)) No, a jestli nechcete slavit sami, zavítejte v pátek do Zach´s pubu , kde se bude slavit s pivkem Guinness, takže to bude o to radostnější oslavička:) Kdo by radši snad něco mírnějšího, a rád by se vyhnul zahulené hospodě, nechť si zajede pár kilásků třeba na zámek Zbiroh. Tam bude halloweenský program od šesti večer plný soutěží. Vezměte si s sebou lampion, zahalte se do něčeho děsivého a vykažte strašit! Halloween se slaví i trochu dál – na ostrově Santos v Sušici. Na programu je strašení, skákání přes ohně, hororová noc, ale i tématické „dobroty“ – fůůj!

Na americký svátek ale můžete s klidným srdcem zapomenout a jít si v pátek zarepovat s PSH do Buena Vista Clubu . Jejich poslední deska „Epilog“, která vypadá jako předzvěst konce téhle české hvězdy hip-hopové scény, je kritiky posuzována jako jedna z nejpovedenějších. Proto rozhodně tenhle koncert nevynechávejte, protože nikdo neví, zda není jedním z posledních….

Poslední pozvánka je pro milovníky jazzu – v pátek začíná festival Jazz bez hranic. Tenhle festival přesahuje svým trváním tento víkend a místem Plzeň. Koná se až do 11. listopadu a některé koncerty v rámci festivalu pak i v Klatovech, Rokycanech, ale i mimo ČR v Schönsee. No nepředbíhejme… V pátek tedy pro začátek můžete zkusit zahájení festivalu v Hotelu Angelo, kde zahraje Iglú – vinohradská skupina, která svůj jazzový šanson prokládá stylem funk, latino i ska, a Pilsen Jazz Band, která je spíše opakem první zmiňované, a soustředí se na zlatou éru jazzu, láká nejen hudbou, ale i krásnou zpěvačkou:) V sobotu pak festival pokračuje v Domě hudby na Konzervatoři…

Na závěr nezapomeňte navštívit Farmářské trhy, které se konají v sobotu tradičně u hotelu Gondola u Mlýnské strouhy.

A úplně na závěr si nezapomeňte všechno pořádně užít!

Zobrazeno: 3716x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!